"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Україна та Європа готуються до нових правил для авіаперевезень

Уряд України ухвалив постанову Кабміну «Про часткове зупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян». Таким чином з 1 вересня поточного року виїзд громадян України в Республіку Білорусь буде здійснюватися за закордонними паспортами. Нотомість при їх поверненні в Україну Державна прикордонна служба безперешкодно пропускатиме українців за внутрішніми паспортами.
 
Кабінет міністрів України
 
Новий порядок виїзду дозволить:
 
– вирішити питання проведення безпомилкової перевірки інформації щодо наявності обмежень на перетинання кордону згідно з дорученнями уповноважених державних органів та за базами Інтерполу, оскільки відсутність у внутрішньому паспорті інформації про особу латиницею унеможливлює автоматичне зчитування інформації з документа.
 
В той же час Європейська комісія оприлюднила нові правила для авіаподорожей для відновлення безпечного туризму. Згідно з нових положень, відпочиваючі зобов'язані будуть носити захисні маски і подорожувати без великого багажу. Крім того, планується зміна правил реєстрації пасажирів на рейси, оформлення і видачі багажу щоб уникнути великих скупчень людей. 
 
Також Європейська комісія пропонує скоротити до мінімуму пересування пасажирів по салону літака, щоб зменшити контакти як з іншими пасажирами, так і з бортпровідниками. Пропозиції Європейської комісії не є обов'язковими. Разом з тим, вони можуть стати основою для регулювання правил авіаперевезень в Європі після зняття карантинних обмежень.
 
Щодо України, то головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив що відновлювати роботу авіасполучення зокрема з країнами ЄС у найближчий місяц не плануют. 
 
Віктор Ляшко головний державний санітарний лікар України
 
Раніше 15 червня відновлення не відбудеться. І якщо у них відкриється авіасполучення, то Україна також буде розглядати питання відкриття авіасполучень з країнами ЄС.