Україна та Європа готуються до нових правил для авіаперевезень

14.05.2020 13:21   -
Автор:
Уряд України ухвалив постанову Кабміну «Про часткове зупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян». Таким чином з 1 вересня поточного року виїзд громадян України в Республіку Білорусь буде здійснюватися за закордонними паспортами. Нотомість при їх поверненні в Україну Державна прикордонна служба безперешкодно пропускатиме українців за внутрішніми паспортами.
 
Кабінет міністрів України
 
Новий порядок виїзду дозволить:
 
– вирішити питання проведення безпомилкової перевірки інформації щодо наявності обмежень на перетинання кордону згідно з дорученнями уповноважених державних органів та за базами Інтерполу, оскільки відсутність у внутрішньому паспорті інформації про особу латиницею унеможливлює автоматичне зчитування інформації з документа.
 
В той же час Європейська комісія оприлюднила нові правила для авіаподорожей для відновлення безпечного туризму. Згідно з нових положень, відпочиваючі зобов'язані будуть носити захисні маски і подорожувати без великого багажу. Крім того, планується зміна правил реєстрації пасажирів на рейси, оформлення і видачі багажу щоб уникнути великих скупчень людей. 
 
Також Європейська комісія пропонує скоротити до мінімуму пересування пасажирів по салону літака, щоб зменшити контакти як з іншими пасажирами, так і з бортпровідниками. Пропозиції Європейської комісії не є обов'язковими. Разом з тим, вони можуть стати основою для регулювання правил авіаперевезень в Європі після зняття карантинних обмежень.
 
Щодо України, то головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив що відновлювати роботу авіасполучення зокрема з країнами ЄС у найближчий місяц не плануют. 
 
Віктор Ляшко головний державний санітарний лікар України
 
Раніше 15 червня відновлення не відбудеться. І якщо у них відкриється авіасполучення, то Україна також буде розглядати питання відкриття авіасполучень з країнами ЄС.