Україна святкує День Святого Валентина

14.02.2013 20:00   -
Автор:

Олена Мітясова кореспондент

-Дарувати "валентинки", освідчуватися в коханні і цілувати один одного. Україна святкує День закоханих. Традиціям цього свята треба завдячувати франзуцам.

Саме у Франції стало модним, чотирнадцятого лютого, презентувати своїм половинкам любовні листівки-послання і сувеніри у вигляді сердець, птахів і маленького крилатого янгола Купідона. Не менш романтична традиція святкування Дня закоханих і у Японії. В країні, де сходить Сонце прийнято цього дня оголятися. Чоловікам. Адже за японськими звичаями вважається, що гола людина забирає всі нещастя, якщо до неї доторкнутися. Тож, представники чоловічої статті очищаються спочатку в храмі, а потім йдуть на вулиці міста. Де на них починається справжнє полювання. А от у Канаді свято закоханих – сильній статті може обернутися величезним штрафом. Чотирнадцятого лютого, за тамтешнім звичаєм, канадські жінки мають повне право освідчитися в коханні і навіть зробити чоловікові пропозицію руки і серця. Якщо той відмовиться від такої, за законами країни, – на нього чекає тюремне ув"язнення або грошове стягнення. Санкція не припустима лише для одружених чоловіків.

Олена Мітясова кореспондент

-Акції "масових поцілунків" – родзинка святкування Дня святого Валентина в Білорусії. Чотирнадцятого лютого тамтешні закохані збираються у скверах, парках, на мостах. І за командою, у зазначений час починають цілуватися. Хто довше, того любов -сильніша.

В США чотирнадцяте лютого – день презирвативу. Так вирішили там медики. На їхню думку, надмірно розрекламоване свято в результаті закінчується небезпечним сексом. Що призводить до небажаної вагітності і венеричних хвороб. Втім, українські психологи, до Дня закоханих ставляться більш позитивно. І називають кохання – запорукою здоров"я і успіху.

Інесса Клочко психолог

-Любовь и влюбленность как таковая придают определенное количество энергии, сил, активности, бодрости. И естественно эндорфины, которые в таком состоянии вырабатываются они могут человеку позволить достичь любых результатов, любых целей и задач, которые он поставил в своей жизни.

Чудодійна сила любові діє лише у випадках взаємного кохання. У разі якщо воно не розділене – людина може навіть захворіти психічними розладами. Депресія, нервові зриви і божевілля. Тому, мабуть і невипадково, що у Німеччині Святий Валентин вважається покровителем навіжених. І в день свята, в країні прийнято прикрашати психіатричні клініки червоними стрічками і проводити в церквах богослужіння.

Олена Калініченко психолог

-Когда человек влюбляется ему мир кажется красивее, краски ярче и птицы поют звонче. Безусловно он мир воспринимает так, потому что у него происходит в организме выброс определенных гармонов, которые дают ему возможность чувствовать все по -другому, видеть мир совсем в других красках.

Та між тим, День святого Валентина, свято в Україні молоде. Проте вже досить розрекламоване. Привітання коханих влітає українцям в копійчину. Та грошей на любов не шкода, кажуть харків"яни. І освідчуються один одному в коханні.

-Очень, очень люблю тебя мое солнышко. Поцелуй.

Олена Мітясова