Украина присоединится к платформе ЮНЕСКО по обмену информацией по COVID-19

31.03.2020 13:47   -
Автор:
Під егідою ЮНЕСКО буде створена платформа з обміну науковою інформацією зокрема і науковою щодо пандемії коронавірусу. До неї увійдуть десятки країн, долучиться і Україна. І це, зазначають у Міносвіти, своєрідний старт загальносвітового діалогу з проблематики COVID-19 в тому числі і з наукової точки зору, бо мова йдеться про об'єднання зусиль усіх вчених для подолання пандемії та її наслідків саме на принципах відкритої науки. 
 
Юрій Полюхович перший заступник Міністра освіти і науки України
 
Прийняття політичних рішень для подолання пандемії коронавірусу неможливе без врахування професійної експертної думки наукової спільноти. Про це було особливо наголошено на високому міжнародному рівні. Інвестиції в науку необхідні навіть в умовах економічної кризи. Це був сигнал для урядів усіх країн, і я робитиму все можливе, щоб його почули в Україні. 
 
Зокрема Полюхович зазначив, що буде тривати відкритий обмін науковими даними, ініціативами та інноваціями у багатьох сферах – індивідуального захисту, лікування, моніторингу та прогнозування поширення вірусу. І що важливо, блок з подолання соціальних та економічних наслідків. А вони можуть бути суттєвими. Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Європейський Союз оперативно відреагував на потреби України і вже виділив 80-т мільйонів євро допомоги, щоб захистити населення від поширення коронавірусу та подолати економічну кризу. Наразі кошти будуть спрямовані на підтримку української системи охорони здоров’я, економіки зокрема малих і середніх підприємств.