Украина повысила рейтинг конкурентоспособности в сфере туризм

06.09.2019 13:03   -
Автор:
За останні два роки Україна стала більш конкурентоздатною у сфері подорожей і туризму. Про це йдеться в доповіді Світового економічного форуму в галузі туризму. Відповідний індекс розраховують на основі 15 факторів: бізнес-середовище, безпека, охорона здоров’я й гігієна, людські ресурси й ринок праці, ціни, інфраструктура, природні, культурні ресурси тощо. Україна має 3,7 бала із 7. 
 
Україна мала найшвидший темп зростання у субрегіоні, піднявшись на 10 місць, і зайнявши 78 місце у світі. Зокрема, по мірі стабілізації та відновлення країни Україна різко покращила ділове середовище (зі 124 на 103 місце), безпеку (зі 127 на 107 місце), міжнародну відкритість (зі 78 на 55 місце) та загальну інфраструктуру (зі 79 на 73 місце).
 
Оточують Україну у рейтингу Ямайка, Шрі-Ланка, Вірменія, Казахстан і Намібія. Традиційно привабливими для подорожуючих є Іспанія, Франція, Німеччина та Японія, які мають по 5,4 бала, а також Сполучені Штати Америки – 5,3 бали. Найбільш складними для мандрівок виявилися Ємен,Чад  і Ліберія. За даними форуму, кількість мандрівників країнами світу збільшилась у 2018 році на 1,4 мільярда осіб.  У цьому році, сьомий рік поспіль, приріст експорту туризму в світі перевищив показник зростання товарного експорту. Експерти вважають, що з такими швидкими темпами зростання, міжнародні прибутки в сфері туризму до 2030 року сягнуть 1,8 мільярда доларів.