Украина перешла эпидпорог заболеваемости гриппом

30.01.2020 13:51   -
Автор:
Україна перейшла епідеміологічний поріг захворюваності на грип. Про це заявляють фахівці Центру громадського здоров'я МОЗу. Перевищення досить незначне – 1,4%. І це говорить про те, що епідемічна активність низька, і ситуація поки не є загрозливою.
 
Оксана Кошалко епідеміолог Центру громадського здоров'я МОЗ
 
В цілому по Україні у нас є частина регіонів яка знаходиться на передепідимічних рівнях. Є регіони, які знаходяться на низькому епідимічному рівні та є 3 регіони які знаходяться уже на середньому епідемічному рівні активності. Це є Тернопіль, Житомир та Хмельницька області. І у нас на сьогоднішній день підтверджено циркуляцію вірусів грипу на території всієї України. Переважає в циркуляції віруси типа А – H1N1. Також у нас зареєстровано лабораторно підтверджено 13 летальних випадків. У тому числі 1 дитина віком до 4 років.
 
Більшість летальних випадків було зареєстровано серед осіб, які мали хронічні хвороби. Що є ускладнюючим фактором при перебігу захворювання. І також вони всі не були вакціновані, додає епідеміолог. Насьогодні за даними медиків з початку епідсезону перехворіло близько 2 500 000 осіб. Що становить близько 7% населення України. Більшість захворівших діти, медики пов'язують це з тим, що у неповнолітніх закінчилися шкільні канікули та ті повернулися до навчальних закладів. Вже в 13 областях України школи пішли на карантин. Через зростання захворюваності на грипі гострі распіраторні вірусні інфекції закрили всі навчальні заклади в Черкасах та Вінниці. На каранантін пішли і школярі в Одесі. Щодо ситуації по Харкову то вона стабільна. Школи на карантин не закривають.