Україна не йтиме шляхом Ізраїлю, а вишукуватиме інші методи стримування пандемії

08.10.2020 13:24   -
Автор:
Прогноз міністра охорони здоров'я Степанова стосовно того, що наприкінці тижня Україна перетне позначку в 5 тисяч коронавірусних хворих за добу, справдився набагато швише. Минуло лише два дні і ось майже 5400 нових випадків і 93 летальних. Крім того за цей же час зросла і кількість госпіталізованих більше ніж на 3 тисячі і у лікарнях сьогодні знаходиться понад 20 тисяч пацієнтів. Темпи розповсюдження COVID-19, кажуть фахівці, лякають, бо за таких обставин медична система країни опиниться на межі функціонування. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Я кожного дня спілкуюсь з нашими лікарями. Вони виснажені вже, вони півроку рятують. Те що відбувається останній місяць дійсно достатньо, м"яко кажучи, напружена ситуація у нас в лікарнях. За минулу добу захворіли 5397 осіб. Світ не вигадав іншого способу зупинки хвороби. ніж дотримання правил. Це користування маскою, дотримання дистанції, мінімальна кількість контактів і це користування антисептиками. Медична система банально просто не витримає, якщо ми не почнемо всі без виключення дотримуватися правил. 
 
Очильник відомства зазначає, що зараз вирішується питання як припинити поширення смертельного вірусу, яких вжити заходів не впроваджуючи тотальний карантин по всій країні. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Ми не можемо піти зараз тим шляхом, яким вже пішли деякі європейські країни, яким пішов Ізраїль, який ввів повний локдаун на 14 днів у зв"язку із збільшенням кількості хворих. Нам треба, щоби люди ходили на роботу і заробляли кошти, бо їм треба жити. Я все це розумію, але нам треба знайти баланс і баланс такий, який будемо просто виконувати. І цей баланс з одного боку робота економіки, робота країни, а з іншого виконання правил, для того щоби розірвати цей ланцюг передачі хвороби. 
 
Також у МОЗ пообіцяли і надалі збільшувати кількість тестувань на COVID-19. І вже знають в який спосіб. Крім ПЛР-досліджень будуть проводити нові швидкі тести на антиген, що тільки з'явилися в світі. Як тільки вони будуть доступними одразу будуть поставлені до України.