Украина надеется на продолжение сотрудничества с МВФ

22.10.2019 12:36   -
Автор:
Між Україною та Міжнародним валютним фондом тривають перемовини щодо подальшої співпраці. Про це повідомив прем"єр-міністр Олексій Гончарук, зауваживши, що Україна сподівається на відкриття нової програми розширеного фінансування від МВФ, яку планують розрахувати на 3 роки.  
 
Олексій Гончарук прем'єр-міністр України 
 
Через 2 тижні колеги з міжнародного валютного фонду з відповідним зворотнім візитом приїдуть знову в Україну і я дуже сподіваюся, що під час їхнього повторного візиту ми таки досягнемо серйозного прогресу і зможемо чітко сказати про те, що в кінці цього року ми матимемо цю програму.
 
Аби програма все ж була узгоджена, Україні доведеться виконати умови МВФ, зокрема, зберегти макроекономічну стабільність та запровадити низку структурних реформ. Таким чином влада має приділити значну увагу подоланню корупції, земельній і судовій реформам та спрямувати зусилля на велику відкритість енергоринку в Україні. Дотримання цих та інших умов, на думку МВФ, дозволить пришвидчити розвиток та помітно скоротити розрив між рівнями України та сусідніх країн. Поповнити держбюджет може й фіскалізація ФОПів, вважають в уряді. Аби вивести бізнес із тіні, Кабімін пропонує запровадити електроні чеки. 
 
Олексій Гончарук прем'єр-міністр України 
 
Ці зміни жодним чином не зачіпатимуть маленьких, ніхто їх не здоганятиме та буде намагатися тотально контролювати. В цьому не має жодної потреби. Для того, щоб врятувати всі ідеї та пропозиції, які надходять до нас протягом останніх тижнів, ми зараз створили в уряді координаційну раду з питань розвитку малого і мікро-бізнесу/
 
За словами прем"єр міністра, протягом 2-х тижнів уряд планує розробити законопроект, аби захистити малий бізнес від хабарництва.