Учням ПТУ з 1 червня дозволили виходити на практичне навчання

26.05.2020 12:24   -
Автор:
Якщо практичне навчання неможливо перенести у дистанційний формат, учні закладів профосвіти, можуть виходити на заняття. А для випускників можна буде  організувати державну кваліфікаційну атестацію. 
 
Розпочати роботу зможуть заклади профосвіти тільки тих регіонів, де місцева влада прийме рішення про послаблення карантину. Крім того, директор має погодити механізм роботи з місцевим управлінням освіти.
 
Відвідувати профтехи учні зможуть, зокрема для того, щоб скласти лабораторну роботу, пройти теми з виробничого навчання чи практики, відпрацювати водіння транспортного засобу тощо. 
 
Але головною умовою для організації такого навчання – є дотримання правил карантину, зазначають профільному міністерстві Всі вони визначені і доведені до відома керівників закладів. Бо саме вони мають попіклуватись про безпечність освітнього процесу. Мова йдеться не тільки про обов"язкове носіня засобів індивідуального захисту, а й про прибирання двічі на день, провітрювання та дезінфекцію приміщення, щоденний температурний скринінг працівників і учнів, заборону перебування у закладі сторонніх осіб і дотримання дистанції, норма, щоби в кабінеті знаходилося не більш 10-ти осіб одночасно, а учні сиділи по одному за партою. 
 
Щоби уникнути скупчення, адміністрація має право змінювати графік навчання, тривалість уроків і перерв і навіть організувати заняття в кілька змін. А от щодо відновлення очного навчання, то тут Міносвіти рекомендує без нагальної потреби все ж таки його не застосовувати або принаймі комбінувати з дистанційним.