Учителя Великобурлукского района принимают поздравления с профессиональным праздником

08.10.2012 19:00   -
Автор:

Благородна і відповідальна – це про професію вчителів, адже саме ці люди першими закладають знання в дітей,  натомість начвчають їх не тільки науці, а й життєвої мудрості.

Олена Лазебна вчитель Великобурлуцького ліцею

-Відчуваєшь відповідальність, відповідальність за те, якими виростуть діти, оскільки ти вкладаєшь в них своє серце, душу, свої знання і вміння. І як правило, хочеться, щоб вони виросли в першу чергу гарними щирими людьми.

Вчителів Великобурлуцького району привітав і народний депутат України Дмитра Шенцева. В житті, каже нардеп, йому пощастило, на шляху, починаючи зі шкільної лави, зустрічалися тільки досвідчені люди.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Конечно же в первую очередь – это моя любимая классный руководитель, которая давала мне нетолько знания, она учила меня быть человеком. Несмотря на то, что я 30 лет назад закончил школу, мы дружим с классом, с учительницей и наши отношения не прекращаются. И я всем вам желаю, чтобы все ваши ученики по прошествию десятилетий с благодарностью к вам возвращались.

Втім, і в такий урочистий день всеодно торкнулись проблемних питань, щодо сучасного оснащення сільськіх шкіл.

Алла Скидан вчитель Великобурлуцької ЗОШ

-Зараз треба і знання комп'ютеру, тому що діти багато в чому продвінутіші нас. Намагаємося іти в ногу. А як сількі школи, то матеріально-технічне забезпечення звісно має бути кращим.

Сьогодні для двох шкіл Великобурлуччини були передані сетрифікати на устаткування їдалень, а ліцею – на мікроскопи. Втім тільки цим, упевнений нардеп, загальну проблему не вирішити. Знаючи ситуацію у сільських школах, Дмитро Шенцев зареєстрував законопроект, щодо їх фінансування з державного бюджету. Якщо його ухвалять – не закриється жодний малокомплектний навчальний заклад.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Есть уверенность, этот законопроект сейчас проходит комитеты Верховного Совета, но в скором будущем будет принят. Им предусмотрено, что всё финансирование коммунальные платежи, ремонты и прочие расходы сельских школ должно взять на себя государство и финансирование будет проходить не по формуле на ученика, а уже на учреждение.

Втім освітянам є чим пишатися і сьогодні. Кращих робітників за сумлінну працю, за досягнення в навчанні і вихованні підростаючого покоління було нагороджено грамотами і подяками.

Анжела Сушко, Ярослав Кононеко, Харьковские Известия.