Учителя-пенсионеры теперь будут работать на основании срочных договоров

22.04.2020 13:59   -
Автор:
Про оновлення освіти заговорили у профільному міністерстві України. І за мету мають не тільки покращення матеріально-технічної бази шкіл, а й штату викладачів. Тож у центрі уваги опинилися вчителі-пенсіонери. Звільняти їх, запевняють урядовці, не будуть, а просто переведуть на роботу за строковими угодами і для початку терміном на 1 рік. А з'ясувати це питання керівники закладів повинні завчасно до 30 квітня і з тими хто погодиться, укласти договори до 1 липня. 
 
Освіта потребує оновлення, як методичного та матеріально-технічного, так і кадрового. Однак немає жодних підстав думати, що системі не потрібні досвідчені працівники. Сподіваємося, що керівники шкіл поставляться з усією відповідальністю до організації зрозумілого та чесного процесу переведення вчителів-пенсіонерів на строкові договори. Зі свого боку вчителі-пенсіонери, які приймуть рішення не переходити на строковий договір і не нададуть до 1 липня 2020 року письмову згоду на продовження трудових відносин, будуть звільнені керівництвом закладу на підставі Кодексу законів про працю України. 
 
Наразі в Міносвіти також зазначають, що однорічний договір – не означає, що педагог-пенсіонер може працювати лише один рік. Якщо співробітництво з ним вигідне, то договір потім можна буде укладати і на більш тривалий термін, до 3-х років, більше того, таких пролонгацій може бути кілька. І рішення про продовження співпраці буде приймати самостійно директор навчального закладу. 
 
Важливо також зазначити, що у разі переведення на строкові договори розмір заробітної плати вчителів-пенсіонерів не може бути змінено, так як вони продовжуватимуть обіймати ті ж посади, виконувати той самий обсяг робіт і збережуть відповідну кваліфікаційну категорію. Зберігаються також щорічна відпустка та інші права вчителя. 
 
Крім того, зазначають у МОН, строковим трудовим договором можуть бути передбачені і додаткові пільги та компенсації, а також гарантії на випадок дострокового припинення угоди з незалежних від працівника причин.