Учебников для 4-х и 7-х классов до сих пор не выдали в полном объёме

03.02.2016 16:50   -
Автор:

Підручники для учнів четвертих та сьомих класів надруковані. Та направлені до регіонів. Так відзвітували у міністерстві освіти на науки.

Наталія Вяткіна директор державного наукового закладу МОН "Інститут модернізації змісту освіти"

Підручники доставлено до місцевих управлінь освіти, а отже – держзамовлення виконано.

Однак на місцях інформація протилежна. В Департаменті освіти харківської міської ради зазначають, міністерство виділило лише половину необхідної суми для друку підручників. Надрукували їх у мінімальній кількості. Посібники діти хоч і отримали, однак далеко не всі.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти

Нет совсем учебников по английскому. Украинское чтение – 9 %. Это то, что мы получили. В классах с русским языком обучения совсем не завезены учебники по русскому языку, по украинскому, алгебре, информатике, истории Украины. Ну я уже не говорю по музыку, ИЗО, и так далее.

І вже третю чверть педагогам та учням доводиться вчитися альтернативними методами: проводити уроки за старими підручниками, або за допомогою планшетів. Однак це не вихід, кажуть освітяни. У місті це також розуміють. Тому запропонували міністерству освіти та науки варіант.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти

Харьковский горсовет внёс изменения в комплексную программу развития образования, где мы внесли строчку о возможности софинансирования оплаты учебников. Такая же строчка внесена в программу областную. Но, к сожалению, министерством до сих пор не разработан порядок перечисления денег.

Без цього порядку місто просто не має право направляти гроші на підручники. Так прописано у законі. А поки в уряді не квапляться із розробкою схеми порядку перерахування грошей, учні четвертих та сьомих класів вимушені освоювати нову програму підручними засобами.