У высшей школы Харьковщины есть не только традиции, но и хорошие перспективы. Юлия Светличная

22.02.2017 13:17   -
Автор:
Пропозиції щодо нової моделі фінансування вищих навчальних закладів, основні напрямки регіональної стратегії з екології та інші питання обговорили на засіданні Ради ректорів вишів, що відбулося за участі губернатора Харківщини Юлії Світличної. Під час заходу значну увагу приділили підсумкам роботи Харківського університетського консорціуму та обговоренню планів на майбутнє. Минулоріч у консолідованому рейтингу вишів України харківська вища школа була представлена 29-ма вищими навчальними закладами. 
 
Юлія Світлична голова Харківської обласної державної адміністрації
 
Це основа основ і запорука розвитку харківської вищої школи та гарна відповідь всім тим, хто каже про девальвацію національної науки. Ми маємо бажання, перспективу та маємо з вами результат. Цьому, безумовно, передувала велика робота й окремих вишів, і консолідована робота консорціуму, з допомогою якого ми можемо укріплювати свої зусилля та імплементуватися в європейські проекти. 
 
2 березня на базі національного університету імені Каразіна відбудеться виїзне засідання Комітету з питань науки та освіти Верховної Ради України, повідомила Юлія Світлична. Окрему увагу керівник області закцентувала на питанні підтримки безпеки в регіоні, в тому числі безпеки студентів, які навчаються в харківських вишах. Юлія Світлична відзначила й важливість проведення в регіоні роботи з протидії проявам сепаратизму та антидержавницьким заявам.
 
Юлія Світлична голова Харківської обласної державної адміністрації
 
Мені приємно, що кожен ВУЗ долучився до спільної програми та бере участь у тих заходах, які спрямовані і на патріотичне виховання, і на волонтерську діяльність. І дуже багато проектів, які ми з вами могли реалізувати минулого року. Тому я вважаю, що ця практична робота, щодо виховання молоді – надто важлива.