У всех, кто приезжает из стран, где зарегистрированы случаи заболевания коронавируса, будут проверять температуру

25.02.2020 14:52   -
Автор:
Уряд посилює заходи безпеки задля запобігання занесенню і поширенню коронавірусу на території України. У всіх людей, хто приїздить з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом, перевірятимуть рівень температури тіла. Про це сказав прем'єр міністр Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання оперативного штабу.
 
Олексій Гончарук прем'єр міністр України 
 
Пасажири, які будуть прибувати прямими літаками з усіх країн, в яких підтверджені випадки захворювання вони будуть перевірятися у тому самому режимі, я вякому перевірялися лише рейси з азійського напрямку. Тобто по сути, ми фактично посилюємо заходи безпеки. Окрім перевірок в аеропортах, ми починаємо перевірки на пунктах пропуску. Багато громадян України перебуває в Італії та інших країнах, де були зареєстровані випадки захворювання. Багато людей приїжджає автобусами через Закарпаття, пропускний пункт “Тиса. Ми вже організували роботу (СК) ітам також будуть вжиті аналогічні заходи безпеки. 
 
Згодом такий самий режим працюватиме і у решті прикордонних пунктів, додали українські прикордонники.
 
Сергій Дейнеко голова Держприкордонслужби України
 
Ми цю роботу розпочинаємо не лише в пункті пропуску для автомобільного сполучення "Тиса", а охоплюємо всі пункти пропуску. Спочатку українсько-угорської ділянки  і така робота буде проводитися в усіх пунктах пропуску. Зараз їх у нас 32. І автомобільні, і авіаційні, і залізничні, тому можу вас запевнити, що жодний пасажир який буде мати ознаки захворювання не потрапить на територію України непоміченим. 
 
Глава Уряду Олексій Гончарук наголосив, що немає підстав для хвилювань. Всі служби працюють злагоджено в рамках оперативного штабу.
 
Олексій Гончарук прем'єр міністр України 
 
В кожні області розрозроблений план і доведений до відома відповідних лікарень. Назначені спеціальні лікарні, в яких обладнені інфекційних боксів – більше 2 000 по Україні. В якій би області не виникла небезпека там є люди, які на це миттєво відреагують. Помістять людину у інфекційний бокс і нададуть їй всю необхідну допомогу. Система готова відреагувати на таку ситуацію. Але ми робимо все аби її не допустити для того щоб небіло додаткових зайвих хвилювань. 
 
У разі виникнення хвороби на території України, додають в Уряді, відповідні інфекційні бригади повністю підготовлені та забезпечені необхідними санітарно-епідеміологічними засобами. У лабораторії доставлені тест-системи, які одразу виявляють збудника хвороби, що дає розуміння ситуації. Водночас у світі спостерігається зниження фіксації випадків захворювань.
 
Віктор Ляшко заступник міністра охорони здоров’я України
 
Хочеться відмітити, що загалом в світі, протягом 10 днів спостерігається зменшення випадків захворювання, що реєструються щодня. І впродовж останніх 5 днів ми бачимо менше 800 випадків, що реєструюються. А були такі випадки коли реєструвалось по 15 000.  За статистичними даними 80 % інфікованих знаходиться в одній провінції Хубей. На інші 29 країн приходиться 3% випадків. 
 
Що стосується спалаху коронавірусу в Італії, то за даними посольства України в Італії, українських громадян серед тих, хто захворів, немає. МЗС разом з Посольством України в Італії та Генеральними консульствами України в Мілані та Неаполі здійснюють цілодобовий моніторинг ситуації навколо розповсюдження коронавірусу в країні. Працюють цілодобові телефони гарячих ліній для громадян України.