У ВООЗ вважають, що носіння масок допоможе уникнути локдауну

20.11.2020 13:23   -
Автор:
Майже половина всіх заражень COVID-19 за минулий тиждень припадають на країни Європи -  46% із чотирьох мільйонів випадків інфікування.  49% смертей також зафіксовані на європейському континенті. Так дані наводять у Всесвітній організації охорони здоров'я. 
 
Ганс Клюге глава європейського офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я 
 
Одна особа помирає кожні 17 секунд у Європейському регіоні від COVID-19. Я хочу поспівчувати та зазначити, що кожного разу, коли ми обираємо дотримуватися рекомендацій щоб зупинити розповсюдження інфекції, ми попереджаємо втрату життів від COVID-19. 
 
У європейському офісі ВООЗ зазначають, що уникнути нових жорстких обмежень можна за рахунок майже загально обов'язкового носіння масок. За словами Клюге, в деяких країнах системи охорони здоров'я вже перевантажені, в Європі тільки за останній тиждень було зареєстровано понад 29 000 смертей.
 
Ганс Клюге глава європейського офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я 
 
Блокувань можна уникнути, я дотримуюся своєї позиції, що блокади – це крайній захід. Використання маски ні в якому разі не панацея, і її потрібно проводити в поєднанні з іншими заходами. Однак, якщо використання маски досягне 95%, блокування не будуть потрібні. 
 
За словами Ганса Клюге, наступні шість місяців будуть важкими для країн Європи. Обмеження слід скасовувати обережно і поступово, попереджаючи про негативні наслідки занадто швидкого ослаблення. Початкові школи повинні залишатися відкритими, оскільки діти та підлітки не є рушійною силою поширення коронавірусу, і закриття шкіл є неефективним. Також у ВООЗ наголошують, що не варто покладати надію на вакцини, оскільки спочатку їхні поставки будуть обмеженими.