У війні в Україні наступив переломний момент – генсек НАТО

19.01.2023 13:30   -

У війні наступив переломний момент, – наголосив генсек НАТО Єнс Столтенберг. «Тож, якщо ми хочемо досягти мирного рішення шляхом переговорів завтра, ми повинні надати Україні більше зброї сьогодні», – цитує «Ройтерз». Генсек НАТО також підтвердив, що між країнами Альянсу тривають консультації щодо надання Україні танків.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Берлін, за його словами, постійно комунікує із партнерами, аби вчасно надавати ЗСУ необхідну зброю. Адже «щоб війна закінчилася, росія повинна програти», – заявив Шольц. І додав, що «Німеччина стала абсолютно незалежною від російського газу, вугілля та нафти», – пише «УНІАН».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Мобілізація понад 200 тисяч російських військових, збільшення обсягів виробництва зброї та закупівель озброєння у Ірану – це фактори, які вказують, що «путін готується до довготривалої війни». Про це розповів заступник генсекретаря НАТО Мірча Джоане. На його думку, 2023 рік буде важким у військовому відношенні і закликав надати Україні підтримку, поки це необхідно, – передає «Укрінформ».

ОСТАННІ НОВИНИ