У теплій хаті – зима не страшна

18.12.2012 22:06   -
Автор:

Вірі Михайлівні сімдесят п’ять. Більшість життя відпрацювала санітаркою у лікарні, а це, каже, завжди робота з людьми. Тож тепер більш за все не вистачає спілкування, особливо важко стало коли, після загибелі сина,  
віднялися ноги.

Віра Кухаренко пенсіонерка      

-П’ять місяців, як поховала сина. Осталась одна/ Звернулась до громади Шенцева Дмитрия Алексеевича с проханням для придбання дров, ну опалення і харчування. Я дуже благодарна всім хто обратив на мене внимання. Привезли мені дров і харчі.
   
І ось так щороку багатодітні родини, інваліди праці та війни Чугуївського, Вовчанського, Печеніжського, Великобурлуцького та Дворічанського районів Харківщини отримують на опалювальний сезон необхідну кількість дров. Вони – учасники депутатської програми з забезпечення паливом на зиму.

Євгенія Пігунова пенсіонерка

-Спасибо депутату нашему Шенцеву, мы за него голосовали Муж у меня инвалид первой группы слепой. Пенсия у нас маленькая, газу нету отопления.

За розрахунками, два кубометри дров для опалення маленької хатки – вистачить на всю зиму, розповідає селищний голова. Але, якщо морози будуть занадто сильні, додаткове паливо буде терміново доставлено. Прямий контакт з помічниками народного депутата мають всі учасники програми.
    
Олександр Максимов Коробчанський сільський голова

В основном у нас это многодетные семьи, где проживают от четырех и шесть, семь детей. Практически каждый год у нас оказывается такая помощь.

Цього року звернень трохи побільшало, розповідає завідувач громадської приймальні народного депутата, люди переконалися, що програма насправді працює і допомога буде. Також, каже Ніна Капленко, пишуть депутату і ті, хто раніше не потребував допомоги, але в них змінилися особисті обставини.
 
Ніна Капленко завідувач громадської приймальні народного депутата України Дмитра Шенцева

-У минулому році, тобто минулої зими ми завозили брикети малозабезпеченим нашим верстам населення. І цю зиму до нас звернулися малозабезпечені та інваліди, як потребували допомоги у забезпеченні паливом/

У громадській приймальні нардепа нагадують – всі соціальні програми запроваджені у районах -  працюватимуть і надалі, тож ті, хто потребують допомоги можуть звертатися до помічників нардепа і приєднатися до них.

Андрій Соловйов, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.