У суді розглядали справу Тимошенко

18.12.2012 22:34   -
Автор:

Засідання суду по справі ЄЕСУ проти Юлії Тимошенко розпочалось у зазначений час. Однак тривало воно п"ятнадцять хвилин. І цього разу підсудна на засідання не з"явилась, мотивуючи станом здоров"я. Така ситуація повторюється вже вдванадцяте. Не прийшли і двоє її захисників. Натомість інші двоє внесли клопотання- взагалі закрити кримінальну справу. Кажуть: у діях Тимошенко відсутні ознаки злочину. Мотивували постановою Верховного суду України.

Сергій Власенко захисник Юлії Тимошенко

-Верховним судом України 11 листопада 2005 року зазначена кримінальна справа вже закривалася Генеральною прокуратурою. Законність цього закриття 11 листопада 2005 року була перевірена Верховним судом України.

Однак прокурори стосовно цих заяв мають зовсім іншу думку.

Вікторія Калита державний обвинувач

-Такого рішення суду не існує. Сторона захисту намагається ввести в оману громадськість. Оскаржувалися зовсім інші судові рішення. І відповідно до цих судових рішень було відмовлено захиснику в його поданій скарзі.

Вікторія Каліта наголосила: підсудна навмисно не з"являється на засідання. Цим затягує розгляд справи. Більше того, є висновки судово-медичної експертизи. В них зазначено: Тимошенко може брати участь у судовому слуханні, повноцінно сприймати інформацію та відповідати на запитання. Однак протягом восьми місяців вона жодного разу не з"явилась. Весь цей час Юлія Тимошенко знаходиться у лікарні, де отримала вже сотні процедур. І при цьому  постійно приймає у себе гостей. Враховуючи всі ці обставини, їй все-таки доведеться відповідати на запитання прокурорів. Вікторія Каліта заявила- можливо з"явиться клопотаня про примусову доставку Тимошенко до суду. Чи буде це у день наступного слухання – поки не відомо. Та вісімнадцятого січня вже наступного року тут зберуться знов. Для продовження розгляду справи.

Їм що спека, що мороз у мінус вісімнадцять. Поки в Апеляційному суді, що на площі Руднєва, чергове засідання по справі Тимошенко, під стінами суду знову шумно. Сюди прийшли ті, хто вважає, що ВОНА не винна. Таких кілька десятків. Деяких, кажуть, привела інтуіція.

Віра прихильниця Юлії Тимошенко

-Всё-таки у женщин всегда есть интуиция. Есть такой фильм  "Женская интуиция" вот она мне подсказывает что мы бы жили лучше.

Тільки от, що вона під час свого прем'єрства зробила для них же, для народу, прихильники ледь згадують.

Віра прихильниця Юлії Тимошенко

-Ну что она лучшее сделала… А ааа … за детей войны она нам там сделала какой-то процент… Ну это не важно, но нам тоже приятно.

-Моя дочь родила, именно потому что Юля помогла вот. У нас була Леся Українка, тепер оця жінка, вона повинна повести наш народ в будущее світле майбутне. Мене зовуть Світлана Семенівна Фесенко. А ви з Харкова? З Харкова КОНЕШНООО.

Віктор прихильник Юлії Тимошенко

-Ну я вам скажу очень много. Она умничка, она молодец, она молодец как руководитель хороший, она дипломат хороший. Умничка. Для народа, что хорошего сделала? Ну я знаю?…

Ну ось так і стояли і думали. Але мороз все ж дав про себе знати – в хід пішли гімнастичні вправи.

-Кто за Юлю и за меня, тот будет жить всегда. Вам прямо гимнастику проводить можно. Да запросто. Ну покажите хоть пару движений. Так вот я же показываю самые лучшие. Когда ты двигаешся, ты думаешь о чём-то светлом, красивом. Смотри какое небо голубое, синее. Природа красивая.

Та і синє небо, і красива природа не вплинули на настрій Тимошенко. Вона і цього разу не з"явилася в суд на слухання своєї справи. Вона знову погано себе почуває. Та родичі білосердешної леді принесли вісточку від неї.

Антоніна Уляхіна тітка Юлії Тимошенко

-Повірте нам, що Юлія Володимирівна в дуже хорошому гуморі. Юлія Володимирівна дуже себе тримає в хорошому тонусі. Вона в нас вірить, вона нас любить.

У відповідь, прихильники Тимошенко вірили та любили цього разу недовго. За півгодини розійшлися, залишивші після себе слід. Не добрий. Про це не раз казали комунальники, яким завжди після таких веселощів залишалося єдине – прибирати сміття та наново облаштовувати територію.

Ігор Бескровний, Євгенія Кутнова Харьковские Известия.