У США заявили, що трибунал проти РФ може бути готовий до літа

27.01.2023 14:12   -

Представниця Держдепартаменту США з політичних питань Вікторія Нуланд розповіла, що трибунал, чи інший механізм, завдяки якому РФ можна буде притягнути до відповідальності за воєнні злочини в Україні, може бути готовий до літа. «Я хотіла би, щоб ми дійшли висновку до річниці вторгнення у лютому, але це може зайняти ще кілька місяців». Наразі ж, передає «Голос Америки», фахівці збирають і документують необхідні докази.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю “24 каналу” розповів, що надання Україні танків – «це пряма заявка, що ера страху перед ескалацією закінчилася». Також він назвав, скільки їх необхідно ЗСУ, аби закінчити війну. «Нам зараз необхідно 350–400 для формування танково-штурмових бригад – на кінець зими чи скоріше на середину весни».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У Пентагоні підтвердили, що планують передати Україні сучасну модифікацію танків Abrams M1A2, а не A1. Про це сказала речниця Пентагону Сабріна Сінгх. Вони мають більш досконалу оптику й систему управління. «Зараз ми працюємо над деталями. Ми намагаємося закупити нові танки через USAI. Це передбачає роботу з промисловістю та укладання контрактів, і частково – придбання нових танків», розповіла Сінгх, пише «Європейська правда».

ОСТАННІ НОВИНИ