У США попереджають, що рф готується до нових наступів в Україні

22.03.2023 13:08   -

росія невдовзі може здійснити спробу ще одного наступу, можливо, на інших напрямках, однак Вашингтон підтримуватиме Україну в цей важкий період. Про це розповів речник Білого дому Джон Кірбі, пише CNN. «Ми збираємося зосередитися на тому, щоб у президента Зеленського було все, що йому потрібно, де б він не вирішив битися. Це означає розвідку. Це означає підтримку. Це означає зброю. Це означає можливості. Ось на чому ми зосередимося», – сказав Кірбі.

«ЄС готовий постачати зброю через Європейський фонд миру не тільки Україні, а й іншим країнам-партнерам», – заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель. Як передає «Укрінформ», йдеться також про посилення партнерства з країнами Азії та Африки. За словами Борреля, вже йде робота над тим, щоб розпочати постачання озброєння африканським партнерам у найближчі місяці.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів, що рф просила Китай надати зброю для війни в Україні. Це – сигнал про те, що держави зближуються «все більше». «Ми не бачимо доказів постачання зброї Китаєм до росії, але бачимо ознаки того, що такий запит від росії надійшов до Пекіну і розглядається владою Китаю», – цитує Столтенберга видання «Голос Америки».

ОСТАННІ НОВИНИ