У спеціалізованій музичній школі-інтернаті відремонтували велику залу та покрівлю над ними

10.09.2012 18:46   -
Автор:

Чотирикласниця Мілана фортепіано для занять обрала не випадково. У дівчини вся родина музична. У майбутньому мріє стати видатною артисткою, для цього докладає чимало зусиль.
 
Мілана Курган учениця Харківської спеціалізованої музичної школи-інтернату

-Утром я час занимаюсь, а после школы два часа с братом я хотела бы играть на большой сцене, где бы было много людей и чтоб Наталья Ивановна меня по телевизору увидела.

Її вчителька Наталія Баличева каже, таких обдарованих в школі чимало. Відбір серйозний, ставляться до учнів вимогливо. Екзамени, відкриті уроки. Виступати подекуди доводиться у великій залі школи перед сотнями гостей. До відповідальних концертів у стінах закладу готується і дев"ятирічна скрипачка Ірина. До того ж залу цьогоріч привели до ладу. Ремонту тут не було десять років. Під школою проходить гілка метрополітену, під час її прокладання пішли тріщини у стінах зали, також текла покрівля. Ці проблеми зафіксував мер міста Геннадій Кернес, коли побував тут на відкритті фестивалю Крайнєва.

Валерій Алтухов директор Харківської спеціалізованої музичної школи-інтернату

-Он сразу увидел, что у нас есть недостатки в зале, где-то подтёки, где-то несвежая краска, ну это понятно мы его ремонтировали десять лет тому назад,и он сказал – я беру обязательства привести этот зал к следующему конкурсу и к новому учебному году, зал хлопал минут десять, все встали и хлопали.

Більше півтисячі квадратних метрів покрівлі замінили. Після взялися безпосередньо за ремонт зали. Тріщини заклали, стіни та стелю пофарбували, почистили люстру. Педагоги кажуть, в такій залі виступати приємніше у рази.

Юрій Подлєсний  педагог по класу скрипки Харківської спеціалізованої музичної школи-інтернату
 
-Сцена должна быть акустически хорошая, чтоб инструмент звучал и оформление должно быть соответствующее, конечно гораздо приятнее и играть на такой сцене и слушать музыканта, дети с удовольствием на нашей сцене играют.

Ремонт провели за позабюджетні кошти. І цьогоріч в оновленій залі пройде традиційний конкурс Крайнева та інші концерти. Найближчий фестиваль у листопаді. На сцені виступатимуть музики з різних країн світу.

Анастасія Полякова, Ігор Луханін , Харьковские Известия