У самому серці Харкова відкрили новий інформаційно-виставковий центр «Бузок»

05.04.2013 19:38   -
Автор:

Ось цей куточок Харківського академічного театру та балету раніше був відомий , як галерея «Маестро». Виставку залу закрили взимку і на весні тут, цілком символічно, прямо таки розквітла нова – «Бузок».

Михайло Добкін голова  Харківської  облдержадміністрації

-Появился еще один уголок, где можно отдыхать душой и сердцем. В первую очередь сдесь будет уделяться внимание династиям харьковских художников, которые могли бы показать как из поколения в поколение, либо одной либо разными техниками воплощается на холсте или прекрасные виды нашего родного города, или просто фантазии художника, которые заставляют взгляд остановится на той или иной работе.

Зал зібрав десятки гостей. Сюди прийшли люди, які розуміють всю значущість цієї події в культурному житті Харкова. І це дійсно так, підтверджує віце-прем"єр-міністр Костянтин Грищенко, який завітав до першої столиці.

Костянтин Грищенко Віце-прем’єр-міністр України

-Приємно, коли міська і обласна рада підтримують мистецтво, підтримують створення таких центрів. Коли без особливих зусиль у самому центрі міста можна познайомитись, як з постійно діючими колекціями, так і з виставками, які організовуються місцевими художниками, які живуть, які тут займаються творчістю.

Право першої виставки в новій залі віддано картинам сімї Моргулян. Легкі та лаконічні, ці художні твори навіюють весняний романтичний настрій, говорять відвідувачі. Новооблаштований «Бузок», кажуть організатори, це не просто виставковий павільйон. Після оновлення, тут з’явилося місце для проведення майстер-класів, круглих столів, екскурсій та вікторин. Їх тут проводитимуть щотиждня. Про те головне, нова арт-галерея стане однією з основних майданчиків для проведення заходів кінофестивалю «Харьковская сирень».

Наталя Сіромаха