У рамках кінофестиваля “Харьковская сирень”

22.09.2012 14:32   -
Автор:

-Уважаемая публика, администрация просит занять места согласно купленым билетам, не свистеть, ногами и палками не стучать. Приятного просмотра. Мишка, крути фильму!

Згідно минулим традиціям, саме з такого звернення адміністратора, розпочався реставраційний кінопоказ. Він пройшов у рамках міжнародного фестивалю "Харьковская сирень. Поскриптум".  Для реконструкції було обрано німий фільм Євгена Бауєра "Умираючий лебідь", який дійсно демонструвався в Харкові у десятих роках минулого сторіччя. Особисто організатори цю стрічку "німою" не вважають.

Вікторія Маренич  начальник управління преси та інформації Харківської облдержадміністрації

-Это "тихое" кино. И я думаю, что это только внутренне будет "тихое" кино, потому что этот фильм у каждого из нас вызовет свои эмоции, свои какие-то переживания, свой ассоциативный ряд. А будет звучать её величество музыка

Показ і справді супроводжувався музичною імпровізацією тапера, в залі серед глядачів була і публіка, вдягнена відповідно минулій епосі. Для створення атмосфери, як сто років тому. Був навіть легендарний обрив плівки характерний для кінопоказів тих часів.

-Уважаемая публика, не волнуйтесь, не волнуйтесь, успокойтесь, сейчас, сейчас наш механик склеит пленку и сеанс возобновится. Приносим наши извинения. Три секунды!

За хвилину показ поновлюють. Публіка заспокоюється та знову понурюється у перегляд фільму. Подібний захід за часи незалежності в Україні проводиться вперше. Організатори, як і глядачі, результатом задоволені.

Володимир Миславський кінознавець

-Да, я очень доволен. Я даже не ожидал, что все получится именно так.

Тася глядачка

-Мне очень понравилось. И сам фильм понравился и, ну, сама организация, то есть люди в костюмах, эффект, когда обрывается пленка, тоже было очень неожиданно и интересно

За словами Володимира Миславського, подібні кінопокази відтепер планують проводити і вподальшому.

Володимир Миславський кінознавець

-В планах мы будем проводить реконструкции. И есть ещё в планах провести реконструкцию с симфоническим оркестром и с ???

Наступним фільмом, який збираються реконструвати найближчим часом стане "Привид опери" тисяча девятсот двадцять пятого року. Проте дату заходу поки що організатори не повідомляють.