У притулку для тварин утеплюють вол’єри

05.11.2012 19:15   -
Автор:

Понад сто п*ятдесят собак різних порід та віку. Саме стільки їх зараз у притулку для тварин. У дорослих собак – окремі апартаменти із спальним місцем. Є тут і декілька годуючих мам із цуценятами. Для них потрібне не лише вчасне годування, а й тепліші умови проживання. У співробітників притулку є своя методика утеплення будок.

Єкатерина Вінник адміністратор у зоні прийому тварин КП "Центр поводження з тваринами"

-Застилаем вход в будку, чтоб не дуло. Собака может сама себя согревать своим теплом. Будка деревянная. И внутри то же самое. Даже вешаем на стенки, тоже утепляем.

Зараз зі ста вол*єрів утеплили половину. Спочатку закривають щілини у будках, де живуть цуценята та хворі тварини. У хід ідуть усі підручні засоби: простирадла, мішковина, старі ковдри. Але витрачається такий матеріал досить швидко.

Єкатерина Вінник адміністратор у зоні прийому тварин КП "Центр поводження з тваринами"

-Если собака взрослая – она не вытаскивает. Если подростки или щенки, то они всё вытаскивают. Утром, на обходе смотрим: у кого-что надо поменять, что заменить.

Підготувати вольєри до зими можуть допомогти й харків"яни. У притулку щодня будуть приймати необхідні речі. Як і раніше, вітається волонтерська допомога. Бо тут, окрім собак, на увагу чекають вісімдесят кішок. Під час добровільних походів до притулку, можна обрати для себе домашнього улюбленця. В останні місяці охочих забрати собі смугастика більшає.

Юлія Шаповалова директор КП "Центр поводження з тваринами"

-По кошкам – в октябре стало пристройство лучше. Мы очень рады, кошек стали пристраивать больше. Если раньше 10-15 в месяц кошек находили свою новую семью. То сейчас уже показатели 25-30 кошек в октябре.

Охочих взяти додому песиків також вистачає. Щодня з притулку забирають у середньому по дві собаки.

Олена Завгородня Ярослав Кононенко Харьковские Известия