У православных началась страстная неделя

25.04.2016 15:00   -
Автор:
Страсна седмиця. В усіх православних настав останній тиждень посту перед Великоднем. І саме він є найсуворішим, говорять священнослужителі. 
 
отець Андрій настоятель храму Софії Премудрості Божої
 
Человек по своим силам должен это совершать. Есть люди немощные, больные, которые не могут в полной мере и строгости соблюдать. Другие же должны это исполнять. Потому что человек, который исполняет пост – он, конечно, смиряет своё тело.
 
Це данина тим мукам, які терпів Христос, будучі розіп'ятим на хресті, каже отець Андрій. І додає, кожен день Седмиці – особливий, і має свої канони. Та особливо важливими вважаються останні три дні, що починаються чистим четвергом, в який прийнято очищувати і тіло, і душу. 
 
отець Андрій настоятель храму Софії Премудрості Божої
 
В четверг – воспоминания тайной вечери, где Господь установил таинства святое, которое совершается за Божественной литургией в наших храмах. И в этот день православные-верующие христиане стараются прийти в храм, дабы поисповедоваться и причастится.
 
Страсна ж п'ятниця – найскорботніший день. Бо саме в п'ятницю Ісуса розп'яли, і він помер на хресті. В цей день в церквах читають особливі молитви, пригадуючи страшні муки, які зазнав Христос. Субота, останній день посту. У храмах починають готуватися до великого свята. Проводять всеношне богослужіння, починають святити куличі. І вже у неділю всі православні святкую Великдень, розговляються та прасловляють Ісуса.