У Першій столиці з’являться неповторні клумби

02.04.2013 18:03   -
Автор:

Олена Завгородня кореспондент

-Замість клумби із символом євро-чемпіонату з футболу – квітник із державним символом. Вже незабаром цей пагорб буде прикрашений гербом України. Ароматним та різнобарвним.

Зараз місце під клумбу вже підготували : розрівняли землю та вичистили пагорб. Ескізи майбутнього квітника озеленювачі ще доопрацьовують. Та вже точно знають, що герб зроблять із тагетесів та цинираріїв. Діляться і планами щодо масштабів висадки квітів по всьому місту.

Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства

-Планируется за двухмесячник посадить 600 тысяч цветов. Вы знаете, посадка будет производиться прежде всего около памятников, на братских захоронений, которые олицитворяют подвиг Советского солата в годы ВОВ. Это обычно к концу апреля, в зависимости от температуры воздухе в начале мая месяца.
 
Відкривають у профільному департаменті і секрети озеленення місць відпочинку. У сквері біля станції метро повстання з'явиться квітковий метелик. А у парку Перемоги на клумбі з маленьких квіток зроблять велику.

Антон харків'янин

-Это красиво, прежде всего. И какие-то достопримечательности города показывают, большие клумбы – это всё нужно для города. Это красиво, необычно, красочно. Оживляет город.

Якщо посадка квітів – поки у планах. То з початку двомісячника з благоустрою молоді дуби, ясені, берези та клени вже висадженні на проспекті Гагаріна та у саду Шевченка.

Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства

-Всего на улицах и площадях города высажено 277 деревьев с комом земли особо ценных пород. И данная  работа продолжается. Мы планируем в период двухмесячника на територии города более 1,5 тысяч деревьев посадить.

Ганна харків'янка

-Во-первых для свежего воздуха детям нужно обязательно.

Альона харків'янка

-Воздух чистить, кислород получать от деревьев.

Незабаром і дерева, і квіти з'являться в Дитячому парку, що на Плеханівській, і у сквері Ілліча, що на Баварії. Ці місця відпочинку цього року комплексно реконструюватимуть. І разом з ними оновлять ще дванадцять об'єктів, розповів Віктор Кітанін. Ремонтні роботи стартують з травня.

Олена Завгородня