У Першій столиці встановили солодкий рекорд

07.03.2013 18:11   -
Автор:

У саду Шевченко – не проштовхнутися. Усі городяни прийшли на власні очі побачити солодкий рекорд.

-Мы видели – я так поняла, что это типо шланга. Или нет?
-Это зефир.
-Ото они держат? Ото зефир?

Зефір жувальний. Довжиною у понад шістдесят п'ять метрів. Над ним протягом доби чаклувало тридцять кондитерів. І лише – чоловіки. Так вони вирішили привітати усіх харків'янок із восьмим березня. Розмір кондитерського виробу обрали не випадково.

В'ячеслав Гуляєв кондитер

-Это символизирует дату, что в 1965 году в совестком союзе впервые 8 марта стал выходным днём. И именно к этой дате мы его приурочили.

Довжина для зефіру у понад шістдесят п'ять метрів – є найбільшою в Україні, кажуть кондитери. Тому цей виріб вирішили занести до книги рекордів Першої столиці. Це видання вийде у світ через два місяця.

Дмитро Веркуш організатор

-Мы создадим книгу рекодрдов Украины: Первая столица, которая будет так называться. И которая будет фиксировать все подобные мероприятия на бесплатной основе. Потому что эти все действия, которые мы делаем – они делаются не просто так, а ради людей.

Та усе – має бути за правилами. Тож під час заходу – фахівці заміряли довжину зефіру. І він виявився більшим, ніж прогнозували виробники.

-Длинна изделия оказалось больше заявленой и составила 68 метров, 20 см.

Тож рекорд – беззаперечний, підсумували фахівці. Після його фіксації, зефір виложили у формі вісімки. Потім – перейшли до частування.

Олена Завгородня кореспондент

-Вже за кілька хвилин рекордний зефір розірвали по шматкам. Кожен захотів забрати із собою додому частинку солодкого подарунку.

Олена Завгородня