У Першій столиці триває двомісячник з дератизації

15.04.2013 18:21   -
Автор:

Дератизацію в комунальних будинках міста проводять двічі на рік: навесні та восени, в період, коли гризуни розмножуються та їхня кількість зростає.  

Валерій Герман начальник служби дератизації ТОВ "Чистий дім"

-Дезинфекционная служба в виде машины приезжает на участок Жилкомсервиса по графику, там им уже даются заявки, где люди жалуются на крыс или мышей, ребята берут ключи на диспетчерских сетях, проходят все подвалы, расставляют приманку и уезжают.

На кожен підвал іде півтора – два кілограми приманки з отрутою. Ставити її де заманеться не можна, кажуть спеціалісти, адже гризуни мешкають в особливих місцях.

Ігор Кулик дезінфектор

-Ну как бы оно видно, скажем, если есть крыса или мыша, то как бы видно, где норы или еще что-нибудь, какой-нибудь лаз или плита какая-то поднята.

Олександра Суфіянова кореспондент

-Ефект від дератизації видно вже за тиждень. Використання токсинів тривалої дії, що розраховані на сім-десять днів, стає у нагоді. А щоб щури не звикали до отрути, спеціалісти щоразу змінюють її склад.

Загалом отрутоприманки, що використовуються під час дератизації, зроблені на основі зерна. Розчин, яким його обробляють, ніякої шкоди людині та домашнім тваринам не завдає. У цілому ж ситуація в плані боротьби з гризунами по Харкову, в порівнянні з минулими роками, коли щури цілими зграями бігали у підвалах та на горищах будівель, досить стабільна, кажуть спеціалісти. Та дератизацію все одно проводять. Для профілактики.

Валерій Федоренко харків'янин

-Я в подвал редко спускаюсь, ну принципе, я не видел, чтоб здесь крысы бегали возле нашего дома. Иногда были вот эти блохи, там зайдешь, укусит.

Та все ж пробленими залишаються будинки, що розташовані неподалік від ринків, а також кооперативні багатоповерхівки, оскільки їхні мешканці не укладають договори на дератизацію.

Олександра Суфіянова