У Першій столиці стан захворюваністі на вірусні інфекції залишається стабільним

03.04.2013 19:14   -
Автор:

В одинадцятому А урок інформатики. Сьогодні з двадцяти семи учнів класу відсутній лише один. Та і загальна картина по школі – не гірша.

Тетяна Жовтун директор ЗОШ №37 м.Харкова

-Приступило к учебным занятиям приблизительно 97% детей. Среди них болеющих детей немного – этот где-то 22 человека.

Тимофій у понеділок таки сів за парту, про те каже, на вихідних йому було непереливки.

Тимофій Стрельников учень другого класу

-Я болел у меня была температура сорок. Ну мама вызвала врача, мне делали укол, мне было больно я тогда не мог ходить.

Так аби тримати під контролем захворюваність учнів, а головне не допустити розповсюдження вірусних інфекцій – профілактичні медогляди у перші два дні після весняних канікул пройшли у всіх школах Харкова.

Анжеліка Величко медсестра ЗОШ №37 м. Харкова

-Мы осматриваем детей на педикулез, чесотку, острые респираторные заболевания и выявляем патологии, после этих каникул у нас не выявлено ни одного случая РВЗ. По всем у нас вывялено три патологии опический дерматит, это аллергическая реакция у детей у виде кожных высыпаний, но она не заразна.

В цілому по Харкову в перший день навчання через недугу до шкіл не з"явилися майже дві з половиною тисячі школярів, констатують у департаменті освіти. За словами ж санлікарів, нині захворюваність дітей по місту складає тридцять п'ять відсотків від загальної кількості.  

Ірина Зубкова головний санітарний лікар м.Харкова

-Зарегистрировано было 42 случая сезонного гриппа h3n2 в том числе среди детского населения 26, 13 случаев гриппа h1n1 в том числе среди детей десять и шесть случаев гриппа B в том числе среди детей 4 случая.

При цьому Ірина Зубкова заспокоює, каже, на сьогодні у Першій столиці стан захворюваністі на вірусні інфекції залишається стабільним. Епідситуація в чотири рази нижче норми. І епідемії не очікується. І такі заходи, як профілактика у дитячих закладах у вигляді медоглядів зіграла не останню роль.

Леся Кочержук