У Першій столиці презентували екологічно чисті автобуси

12.07.2012 21:54   -
Автор:

На кінцевій зупинці, що на площі Конституції, виставка нових автобусів. Зовні – сучасний дизайн, з середини – продуманий комфорт для пасажирів.

Мартін Абромян представник заводу-виробника

-Кондиционер, низкопольный, регулируется пол. При подъезде к остановке автобус опускается автоматически и пасажирам удобно сесть: входить и выходить из автобуса.

Є тут зручності для людей з обмеженими фізичними можливостями. Зокрема, автоматичний висувний пандус. А у самому автобусі передбачене окреме місце для візочника. Та основна перевага такого транспорту у тому, що він екологічно чистий.

Сергій Дульфан директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради

-Неоспоримое преимущество – это тип топлива. Потому что вопросы загазованности, особенно дизельными выхлопами в городах достаточно серьёзен. Данное транспортное средство работает на сжатом природном газе, который имеет намного лечше показатель экологический.

Поки екологічно чисті автобуси Харковом не курсують. Але це питання часу, каже Сергій Дульфан. Бо майбутнє автобусних міських перевезень – саме за газовими двигунами. У місті контролюватимуть, аби перевізники щороку оновлювали транспортні засоби. Бо від цього залежить безпека та надійність цієї послуги.

Сергій Дульфан директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради

-10% подвижного состава в любом автопарке ежегодно должно обновляться, без єтого автопарки не віживут просто, это требования сегодняшнего дня. И если буквально со следующего года перевозчики не начнут этот процесс – то уже лет черед 5-6 мы выйдем на такой же устаревший подвижной состав, в том же техсостоянии, который мы имели до реогранизации.

Зараз харків*ян перевозить понад дев*ятсот дизельних автобусів. Вони утримуються на базі чотирнадцяти профільних підприємств. Поступово парк буде оновлюватись.

Олена Завгородня Ігор Луханін Харьковские Известия