У Першій столиці до Євро-2012 відкрилися три квіткові тематичні клумби

07.06.2012 18:29   -
Автор:

На тому ж місці, і у тій самій кольоровій гамі. Вже втретє на Університетській гірці створюють квітковий символ Євро-2012. Та цього року зробили його з рослин "мейд-ін-Харків". Перед тим же, як їх висаджувати, місто отримувало офіційний дозвіл від керівництва УЄФА.  

Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства

-Эмблена евро -  это интелектуальная собственность УЕФА. И есть точно согласованный эскизный проект данной эмблемы – он точно выдержан. Цветогамма согласована.

Тепер клумба із символом євро-чемпіонату буде зафіксована не лише на знімках городян. Зацікавилися витвором харківських квіткарів і індонезійські телевізійники. Журналіст Даніїл Гінтін розповідає, у місті вже шість днів. І перше, що вразило хлопця – саме природність Першої столиці.

Даніїл Гінтін журналіст RCTI TV (Індонезія)

-Харків – дуже зелене місто. Ми вже гуляли по вашому місту. І побачили, що Харків – місто студентів та промислових заводів. Ми збираємо інформацію про ваше місто. Які умови для проживання гостей євро-чемпіонату, яка фан-зона. До речі, її ми вже відвідали. І високо оцінили її оздоблення.

У планах індонезійських телевізійників оглянути і інші незвичні квітники Першої столиці.

Олена Завгородня журналіст

-Неподалік від клумби із символом євро-чемпіонату є ще одна тематична клумба – із символом Першої столиці. Дзеркальній струмінь став прикрасою спуску Халтуріна. Його створили із 11 тисячі квітів.

Цей фонтанний комплекс є логотипов Харкова, як приймаючого міста Євро-2012. Озеленювачі викладали його по рослинці протягом тижня. Спортивна символіка з*явилася і на проспекті Гагаріна. Тут квіткарі зробили із седумів, ахирантесів та цинераріїв футбольний м*яч. Усі клумби будуть радувати харків*ян та гостей міста до самої осені, говорять комунальники. Головне – добре за ними доглядати.

Микола Блуд директор КП "Харківзеленбуд"

-Если не полив – то обязательно рыхлениею. Не прополка – значит, стрижцка. Но ежедневный должне быть уход. Если этого не делать – то клумбы не будут иметь такой красивый вид, как они должны быть.

Зараз у різних районах вже висаджено мільйон сімсот тисяч квітів. Та робота із оформлення клумб триває. До дня міста у Харкові планують висадити ще сімсот ароматних та різнобарвних рослин.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия