У Пентагоні попереджають про важкі бої в Україні

15.03.2023 13:46   -

Представник Міноборони США Пет Райдер попередив про важкі бої, які розгортатимуться в Україні навесні та влітку. Водночас, як передає видання «Слово і діло», Штати тісно співпрацюють з союзниками, аби забезпечити Україну зброєю. «Ви чули, як держсекретар Остін та інші кажуть, що ми прихильні до того, щоб переконатися, що у них є все необхідне для успіху», – сказав Райдер.

Група сенаторів США на чолі з Марком Келлі вимагають від Пентагону надати інформацію щодо ризиків і можливостей передачі винищувачів F-16 для України. Про це повідомляє Politico. «Після розмови з американськими, українськими та іноземними лідерами на Мюнхенській конференції з безпеки ми вважаємо, що США необхідно уважно поставитися до надання Україні літаків F-16», – йдеться у зверненні сенаторів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Речник МЗС Олег Ніколенко прокоментував виступ губернатора Флориди Рона Десантіса. Той заявив, що в Україні не війна, а «територіальна суперечка, і США вона не стосується». «Запрошую Десантіса відвідати Україну, щоби глибше зрозуміти повномасштабне вторгнення росії та загрози, які воно становить для інтересів США», – цитує Fox News Ніколенка.

ОСТАННІ НОВИНИ