У парку Горького провели майстер-клас для людей з інвалідністю

28.09.2020 15:28   -
Автор:
Людмила Павленко – параолімпійська чемпіонка. Вона присвятила спорту більшу частину свого життя. І цим досвідом жінка вирішила поділитися й з іншими людьми з інвалідністю. Для них вона розробила спеціальний комплекс: це й розминка, гімнастика та вправи з еластичними бинтами.
 
Людмила Павленко параолімпійська чемпіонка
 
По-перше, ці вправи є доступними, ці вправи може кожна людина робити в себе в квартирі, виходячи на природу в парк, просто, виходячи на свіже повітря, в двір свого під'їзду. По-друге, ці вправи не є коштовними, тому що якісь тренажери вони мають велику ціну, а це тренажер із сумочки, як я його називаю. Він завжди поруч і він розробляє всі групи м'язів.
 
Майстер-клас провели у Парку Горького, Учасники заходу кажуть, хотіли б, щоб подібні розминки проводили й надалі, і деякі вправи візьмуть до власного комплексу вправ.  
 
Олександр Яковець 
 
Я никогда таких упражнений не делал, у меня другие нагрузки, но информация полезная, буду знать, Людмила специалист в этой области, так что, я думаю, очень полезные упражнения.
 
Олег Карпінов 
 
Мастер-класс очень хороший, Люда как мастер спорта хорошо проводит для людей, которые сидят дома, вот им показали, что надо делать, это для них очень хорошо, если, кто без тренировок и без всего остального и чем чаще сюда собираться приезжать хотя бы 1-2 в месяц было б вообще отлично.
 
Організатори кажуть, поки є нагода будуть проводити такі заходи на свіжому повітрі, але в подальшому хочуть облаштувати спеціальну зону для таких розминок. 
 
Катерина Середенко представник молодіжного крила ПП "Блок Кернеса – Успішний Харків"
 
У нас город должен быть инклюзивный, поэтому мы хотим поддержать этих людей всесторонне. Мы хотим инициировать, чтобы в нашем городе открывали спортзалы для этих людей – это главная наша цель.