У немовлят більше не треба брати кров з вени, щоб дізнатись рівень білірубіну (відео)

21.01.2023 09:39   -

Лікарі Харківської міської дитячої поліклініки №1 отримали від волонтерів білірубінометр «MBJ20» для неінвазивного методу вимірювання рівня білірубіну у новонароджених.

Такий метод суттєво зменшує стресове та больове навантаження на новонароджених, яке супроводжує їх під час забору венозної крові.

Лілія, мама немовляти, якому лише 12 днів від народження, розповідає, що ще у пологовому відділенні у синочка з’явилася жовтяниця. Відтоді знаходяться під постійним спостереженням лікарів. Соьгодні вони вже втретє на прийомі у педіатра і ефективність сучасного дивоапарата вражає, каже Лілія

ЛІЛІЯ ВОРОБЙОВА МАТИ НЕМОВЛЯТИ
Дивує. Тому що ми вже привели до уколів і різних дореволюційних методів. А це новійше і безболісно. Дитина собі спить – поміряли, і вже знаємо результат. Будемо лікуватися.

Жовтяниця часто спостерігається у новонароджених, але є норма, а є патологія, говорить лікар. Бо білірубін сам по собі є токсичною речовиною, яка у великій кількості вражує головний мозок.

ОЛЕНА ВОЛКОВА ЛІКАР-ПЕДІАТР, В. О. МЕДИЧНОГО ДИРЕКТОРА
Фізіологічна жовтівниця, вона протягом двох тижнів, максимум 17 днів, вона має пройти. А якщо іде приріст білірубіну, це вже патологічний стан.

Тому так важливо знати рівень білірубіну. А маючи такий новітній апарат, щоб дізнатись кількість білірубіну, достатньо притиснути вимірювальну головку приладу до обраної ділянки шкіри дитини.

ОЛЕНА ВОЛКОВА ЛІКАР-ПЕДІАТР, В. О. МЕДИЧНОГО ДИРЕКТОРА
Якщо б це робили в лабораторії , дитині б внутрішньо-венно брали мінімум 5 мл венозної крові.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Перевага новітнього методу очевидна. Немовляти не зазнають стресу та болю, матусі спокійні, а лікарі мають миттєвий результат. До речі, подібний апарат є лише в Харківському перинатальному центрі та в деяких приватних клініках.

ОЛЕНА ВОЛКОВА ЛІКАР-ПЕДІАТР, В. О. МЕДИЧНОГО ДИРЕКТОРА
В державних поліклініках ні в кого немає. Тільки в нас.

Медики харківської міської дитячої першої поліклініки кажуть, що про такий вимірювач білірубіну мріяли багато років. Тож вдячні волонтерам за такий потрібний подарунок.

Раніше ми повідомляли про те, що Балаклійська лікарня отримала телемедичні планшети.