«У нас не буде вибору». Посол Польщі у Франції заявив, що готові воювати з рф у разі поразки України

20.03.2023 12:30   -

Посол Польщі у Франції Ян Емерік Рощишевський в етері телеканалу LCI розповів, що змушені будуть вступити у війну з рф, якщо та переможе Україну. «Тому що наші цінності, які є основою нашої цивілізації, перебувають під загрозою, тому в нас не буде вибору», – пояснив Рощишевський. «Тому або Україна сьогодні буде захищати свою незалежність, або ми будемо змушені втягнутися в цей конфлікт», – додав він.

Голова КНР Сі Цзіньпін назвав війну рф проти України «українською кризою». Про це передає «УНІАН». Він наголосив, що обидві сторони мають «дотримуватися принципів Статуту ООН, поважати резонні заклопотаності всіх держав в області безпеки, підтримувати всі зусилля, спрямовані на мирне врегулювання української кризи, і забезпечувати стабільність глобальних ланцюжків виробництва і поставок». Сі Цзіньпін також акцентував, що такої ж думки дотримується чи не вся світова спільнота.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Президент Фінляндії Саулі Ніїністе заявив, що безпека Швеції не постраждає, якщо його країна вступить у НАТО першою. Про це пише Асошиейтед пресс. «Нам що, варто було б відмовитися від ратифікації Туреччиною? Це звучить трохи шалено. Ситуація була б дуже складною, якби ми сказали “ні” Анкарі», – цитує Ніїністе.

ОСТАННІ НОВИНИ