У Московському районі відбулися змагання з таеквондо на кубок міського голови

19.10.2020 11:56   -
Автор:
Кубок Харківського міського голови з таеквондо. Змагання проходили з дотриманням карантинних вимог – просто неба. Для глядачів організатори підготували засоби індивідувального захисту та антисептики.  Всього пройшло 4 етапи змагань, в яких взяли участь 320 учнів спортивних шкіл. У фінал вийшли 8 спортсменів серед яких і переможці всеукраїнських змагань та міжнародних олімпіад.
 
Віталій Гагарін головний суддя змагань
 
Когда руководство города в лице Геннадия Адольфовича Кернеса вышло с инициативой организовать в Московском районе города такой турнир, мы конечно же откликнулись. Это было воспринято жителями района, нашими родителями, детьми, с большим восторгом. И вот мы этот проект реализовали.
 
Одним з переможцев Кубку став Родіон Шерстюк. І, незважаючи на те, що спортсмен є чемпіоном світу та переможцем багатьох олімпіад, враження від перемоги має яскраві. 
 
Родіон Шерстюк чемпіон світу з таеквондо
 
Я готовился два месяца, первый месяц был тренировок средних – мы только набирали форму, а второй месяц уже усиленно, упорно работали над тактикой боя и выносливостью. Все равно такие соревнования у меня впервые, потому что на такой большой публике, на улице и со соперником, которого я не знаю. 
 
Організатори зазначають, що планують проводити такі змагання регулярно, аби заохочувати молодь до спорту та активного способу життя. Перший віце-мер Ігор Терехов додав, що місто завжди підтримує спортивні заходи, що не тільки сприяють іміджу Харкова, як спортивної столиці, а й проходять у атмосфері єдності. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Тот накал страстей, который царил среди болельщиков и на ринге – это очень здорово. Ту силу воли, которую проявили спортсмены – это тоже очень здорово. И я хочу сказать, что действительно, успех просто так не дается. Успех дается через труд, через силу воли к победе. Поэтому я поздравляю всех участников и, конечно, победителей.