У місті стартує черговий конкурс соціальних проектів

12.12.2012 20:48   -
Автор:

Олена Завгородня журналіст

-Наприкінці грудня стартує прийом заявок на участь у конкурсі "Єдина соціальна мережа". Як покращити життя людей з інвалідністю, пенсіонерів та родин, які опинилися у кризовій ситуації. Ці пропозиції будуть прийматися від різних організацій міста.

Актуальність проектів визначатиме компетентне журі. Та головний критерій: їхня потрібність для міста. При чому до конкурсу допускаються не лише відомі громадські організації, а й новостворені. Новачкам буде допомога.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-В этом плане с нашей стороны, со стороны местной власти любая общественная организация может получить любую консультацию, связанную с созданием общественной организации, с началом её работы, какие должны быть первые шаги, связанные с регистрацией, уставом, счётом в банке.

Конкурс соцпроектів проходить у місті вже тринадцять років поспіль. Цьогоріч було реалізовано сорок два проекти. Зокрема, організували курси для навчання тих, хто супроводжуватиме незрячих та глухих, відкрили диспетчерську для людей з вадами слуху, модернізували відділення раннього втручання при дитячих лікарнях.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-У нас есть полный контакт с теми соцгруппами людей, которые являются носителями тех или иных проблем. Они предлагают какие-то механизмы решения этой проблемы – мы на своём уровне, как горвласть, принимаем те направленческе решения, которые громаде нужны, полезны и которые она от нас ожидает.

На реалізацію усіх соціальних проектів цього року було виділено півтора мільйона гривень. На наступний рік, запевняють у мерії, фінансування не зменшиться.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия