У місті планують реалізувати проект «Держборд мера Харкова». ФОТО

18.10.2019 17:20   -
Автор:
Як повідомив консультант Фонду розвитку міста Києва Владислав Шалений, проект являє собою аналітичну систему, до якої підключена вся інфраструктура міста, що дозволяє в режимі реального часу відслідковувати інформацію про роботу всіх міських служб.
 
«Коли люди звертаються, наприклад, до міського колл-центру, всі їхні заявки зводяться в єдину систему, за допомогою якої мер може в онлайн-режимі подивитися розбивку проблематики конкретної послуги комунального характеру по районах міста, по кожному будинку і окремому мешканцю. Також він може моніторити, чи виконуються вони в термін, і вже на підставі отриманої інформації мер приймає ефективні управлінські рішення», – зазначив Владислав Шалений.
 
Експерт повідомив, що подібну аналітичну систему можна запровадити в будь-яку сферу життєдіяльності міста, включаючи моніторинг за електронною чергою у дитячий садок, безпеку міста та ін.
 
Ігор Терехов висловив зацікавленість міста у цьому проекті і підкреслив, що таке рішення дозволить оптимізувати роботу комунальних служб Харкова і підвищити якість послуг, що надаються городянам.
 
«Завдяки такому програмному забезпеченню ми могли б отримати відкритий доступ до роботи системи міського господарства, починаючи від сфери ЖКГ, закінчуючи охороною здоров'я та освітою. Це дасть можливість відстежувати всі заявки харків'ян, які надходять до служби «15-62», їх виконання і як комунальні служби реагують на побажання людей, для того щоб у подальшому підвищити якість надаваних жителям послуг», – повідомив перший віце-мер.
 
Ігор Терехов також зазначив, що для Харкова було б актуальним за допомогою такої системи отримувати, наприклад, інформацію про підключення до тепла дитячих садків, шкіл і житлових будинків. Він доручив керівництву Департаменту реєстрації та цифрового розвитку розробити технічне завдання з актуальними для міста запитами, на основі якого буде реалізований проект «Держборд мера Харкова».