У Міносвіти підготовили відеороз’яснення щодо “Вступної кампанії-2020”

24.07.2020 14:53   -
Автор:
У які терміни відбуватимуться ключові етапи вступу, які коефіцієнти будуть діяти, як створити електронний кабінет та подати заяви – на ці та багато інших актуальних питань вступників, Міносвіти підготовило відповіді на своєму сайті у вигляді відеороз"яснень в розділі "Вступна кампанія 2020". Перш за все розповіли, хто, коли і як має складати вступні іспити чи брати участь у творчих конкурсах, які для вступників на місця державного замовлення відбуватимуться  з 1 до 12 серпня, а на контракт – з 1 до 22 серпня. 
 
Анжеліка Кернична державний експерт директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН
 
Важливо, під час реєстрації на вступні іспити та творчі конкурси у вас не повинні вимагати сертифікат ЗНО. Для того, щоби зареєструватися необхідно: заява, 2 фотокартки, копія документу, яка посвідчує особу, а також копію документу, який дає право на вступ за вступними іспитами. Також варто зазначити, що реєстрація на вступні іспити або творчі конкурси не є фактом подання заяви до обраного закладу вищої освіти.
 
Також для вступників на бюджет творчі конкурси та вступні іспити проводитимуться в кілька потоків, для того, щоби абітурієнти мали більше можливостей для вступу до різних вишів у разі збігу дат проведення цих випробувань. І ось такі детальні відповіді фахівці міністерства готові надавати і надалі. База відеороз’яснень для вступників на бакалавра та магістра буде поповнюватись новими матеріалами до 1 серпня – початку основного етапу вступної кампанії 2020 року.