У “Металіста” – клуба, новий власник

24.12.2012 21:50   -
Автор:

Олександр Ярославський більше не президент футбольного клубу "Металіст". Він продав його бізнесмену Сергію Курченко. Дана інформація вранці з"явилася на офіційному сайті клубу. Хоча днем раніше Ярославський свої наміри щодо продажу клубу заперечував.
 
Олександр Ярославський президент ФК "Металіст"

-Есть единственная причина, по которой я вынужден оставить клуб: непонятные претензии городской власти ко мне как к инвестору.  Поэтому, уходя, я не бросаю "Металлист" на произвол судьбы, а действую в его интересах.

Звинувачення у бік міської влади, які в своєму прощальному зверненні оприлюднив Ярославський, прокоментував мер Харкова Геннадій Кернес.
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Не я причина этого поступка. Причина этого поступка -деньги, выгода финансовая и непонятная ситуация с договорными матчами, которые еще не рассмотрены в Лазанье в суде и он четко ищет себе отход и оправдание.

За словами Геннадія Кернеса, Ярославський до продажу клубу готувався заздалегідь. І точно не один день. Бо рівень угоди сягає сотні мільйонів долларів. До того ж продати футбольний бізнес він сподівався разом із стадіоном, хоча і не є власником останнього.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Вы понимаете, что у него сделка была с учетом того, что он всегда и всем говорил, что стадион "Металлист" это его собственность.
 
Ярославському міські і обласні очільники неодноразово пропонували купити стадіон. Втім, меценат від такої пропозиції відмовився.  Наразі йому належать лише підтрибунні приміщення: віп-ложа та ресторан. Самим стадіоном футбольний клуб користується на арендних умовах. Що ж до інвестицій вкладених в реконструкцію "Металіста". Ярославський на підготовку до Євро виділив близько двохсот мільйонів; місто,область та держава майже вісімсот. Окрім цього, витрати пов"язані з експлуатацією стадіону лежать на плечах області і місті.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Футбольний матч закончился -убирает город, нам никто за это денег не платит. Следующая ситуация, когда матчи заканчиваются поздно, мы опалчиваем свет, а электричество это тоже деньги и так далее и так далее. За это нам никто ничего не оплачивает.

А те, що Ярославський рахує свої гроші, каже Геннадій Кернес, це його особиста справа. За договорними відносинами – він, як бізнесмен, соціально відповідальний перед містом і має, як і всі інші, вкладати кошти у розвиток Харкова. Та недивлячись в якій власності буде стадіон і хто очолюватиме футбольний клуб – вболівальників зміни не торкнуться. Вони як ходили так і ходитимуть на "Металіст" без перешкод. Як спостерігали за грою улюбленої команди, так і спостерігатимуть, додав мер.  

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Все условия для стабильной работы и результативной игры футбольного клуба "Металлист" всегда будут поддержаны на самом высоком уровне со стороны города  и со стороны области. Это было во времена Ярославского и во времена нового собственника, который прийдет.

Дату офіційного оголошення нового власника ФК "Металіст" Сергія Курченко поки невідомо. Проте в міській раді вже характеризують бізнесмена як відповільного і серйозного. У разі, якщо він в подальшому стадіон захоче купити  – йому його продадуть. А на виручені кошти добудують метрополітен і створять нову транспортну розв"язку в місті.

Олена Мітясова, Ігор Луханін, Харьковские Известия