“У мене велика гордість за харків’ян. І я дуже дякую їм”, – Ігорь Терехов дав інтерв’ю проєкту “Слава+”

03.01.2023 15:59   -

150 тисяч харків’ян через російську військову агресію залишились без житла, констатує факт мер міста Ігор Терехов. Ці люди наразі мешкають в тимчасових міських гуртожитках, хтось у родичів чи друзів, або виїхали до інших областей чи закордон. Та сві вони мріють жити в рідному, квітучому Харкові і чекають на відновлення зруйнованих будинків.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
4,5 тис. житлових будинків в тому чи іншому ступені зазнали руйнувань. 500 будинків не можливо відновити зовсім. 110 шкіл, 109 дитячих садків, 53 медзакладів – тому можно сказати, що дуже зруйноване місто, місто, як кажуть у шрамах. Є руйнування, але будемо відновлювати.

Ресурсів і сил на відродження Харкова треба багато, каже мер. Відновлювати та будувати доведеться і житло, і інфраструктуру.
Сьогодні серед найважливіших гострих потреб міста, електроенергія.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми повинні це розуміти. Бо буде електропостачання, буде тепло в оселях, буде електропостачання – буде вода в оселях. Тому це найголовне зараз.

Харків незламне і сильне місто героїчних людей, каже мер. Вистояло і обов’язково відновиться завдяки мужності і любові своїх мешканців. Очільник наголошує, що пишається кожним харків’янином і своєю командою .

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Поряд зі мною люди, які з перших моментів війни і до сьогодні були зі мною, були під обстрілами, були врізних ситуаціях, ми пройшли дуже багато викликів. І війна ще не закінчилась, ще дуже багато треба буде проходити і я на них операюсь, і можу розраховувати на них.

І взагалі, харків’яни це унікальні люди, говорить мер. Такої любові до свого міста і відданості треба ще пошукати!

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
І це, насамперед, мужні люди, люди з такою силою волі, незламною волею. Не даремно ж кажуть, що Харків – залізобетон! І те, що Харків місто-герой, і те, що люди такі об’єднані, це вражає. І в мене велика гордість за харків’ян. І я дуже дякую їм, що вони витримують це все сьогодні.

І мрія у харків’ян одна на всіх. Але найбажаніша!

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Сравжня мрія, щоб скоріше закінчилась війна нашою перемогою, щоб почати будувати,відновлювати усе це, що натворив наш ворог. Це головне. Все інше потім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: