У мене є партія і я з цією партією йду на місцеві вибори, – Геннадій Кернес

19.06.2020 14:11   -
Автор:
Геннадій Кернес братиме участь в найближчих місцевих виборах разом зі своєю командою. І до партії мерів інших міст не долучався, бо організував свою політичну силу. Про це Харківський градоначальник заявив у п'ятницю в ефірі ранкової програми одного з українських радіо. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
В мене є партія, яка сьогодні робить для мого міста любимого міста все те, що потрібно і я з цією партією маю змогу йти на вибори.
 
Щодо конкретних змін роботи на місцях. Щоб у містах могли наводити відповідний лад, вважає Геннадій Кернес, центральні органи влади, в рамках децентралізації, повинні наділити місцеву владу більшими повноваженнями. Наразі ж є багато суперечливих моментів. Коли місцеві органи хочуть, але не можуть.   
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Сейчас принимаются законы, принимаются постановления. Делятся, какие-то административные районы новые появляются, идет сокращение, идет сокращение районов, формируются новые ОТГ и так дальше. Но, в крупных городах, я считаю, должна быть другая чуть-чуть политика от центральных органов власти. Потому, что крупные города, они принимают, в том числе, и жителей ближайших территорий, которые работают в этих городах. И получается, что не хватает ресурса такого властного, чтобы, в том числе, наводить порядок возможностями, которые есть сейчас у центральной власти. Вот здесь есть перекос. Поэтому децентрализация, которую вводят, похожа сейчас на централизацию. 
     
Так поки триває реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції, зауважив мер Харкова, місцева влада взагалі позбавлена повноважень хоча б якось впливати на незаконне будівництво об'єктів.
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
За это время люди делают с архитектурными будинками, там, з прилегающей площею, будують щось. А ми не маємо повноважень, щоб зробити так, щоб вони відповіли за ці дії, які не відповідають чинному законодавству. А то все у центральних органах влади сосредоточено. Должна быть нормальная местная власть, которая эффективная, которая своевременная, которая оперативна, которая может оперативно решить вопросы.