У Китаї заявили, що війна в Україні виходить з-під контролю

21.02.2023 12:40   -

Війна в Україні виходить з-під контролю. Про це заявив міністр закордонних справ КНР Цінь Ган, пише CNN. «Ми закликаємо відповідні країни негайно припинити розпалювати вогонь, звинувачувати Китай і роздмухувати риторику «сьогодні Україна, завтра Тайвань», – наголосив він. Цінь Ган також додав, що Китай стурбований ескалацією конфлікту.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що рф вже почала певний наступ, зокрема, посилилися бої біля Бахмуту. «Чи є це великим весняним наступом, чи це просто своєрідна прелюдія до нього, сказати складно. Але вони вливають дедалі більше військ і все більше і більше зброї», – цитує «РБК-Україна». Одне, за словами Столтенберга, зрозуміло точно – путін не готовий до миру, війна триватиме.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Міноборони США оголосило новий пакет військової допомоги для України, загальною вартістю 460 мільйонів доларів. Як передає УНІАН, до нього ввійдуть: «додаткові боєприпаси для реактивної системи залпового вогню HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 міліметрів, мінометні снаряди калібру 120 міліметрів, чотири радіолокаційні системи, додаткові ПТРК Javelin і підривні снаряди до них, близько 2000 протитанкових ракет, чотири бойові машини піхоти Bradley».

ОСТАННІ НОВИНИ