У Кулиничах відбудовують ще один розбомблений будинок (відео)

14.12.2023 18:49   -

Околиця Харкова. Мікрорайон Кулиничі. Це один з житлових будинків, що опинився під обстрілом. Прямі влучання снарядів.

БОГДАН ДОЛИНА ДИРЕКТОР КП «ХАРКІВСПЕЦБУД»
Тут були два влучання. Одне влучання було у кровлю, друге – в першому під’їзді в саму квартиру. Упало перекриття, пошкодило конструктиви цього будинку. Ми відразу відновили кровлю на той момент. Так як в ті місяці ще тут було ще дуже жарко. Тут літали снаряди, але ми змогли відновити кровлю. І відновили перекриття цього будинку тоді тими силами, які у нас були.

Це якраз одна з квартир, що провалилася через приліт. Після обстрілу господар виїхав. Будинок же комунальні служби взяли до ремонту. Господар квартири, каже, тоді в на початку весни 2022-го дивом вижив.

В’ЯЧЕСЛАВ ЧЕРЕПАНОВ ЖИТЕЛЬ ПОШКОДЖЕНОГО БУДИНКУ
Це було о пів десятого вечора 3 квітня. Я йшов по кімнаті. І спиною до балкону чую тріск, я зрозумів, що приліт і все, я відключився. Я очнувся там внизу, завалений весь. І я не зрозумів де ми. Сусіда начав кричати, допоможіть, ми горимо, я думав щось трапилось. Але тут пробило повністю ото од верха і до першого поверху. Пройом вибитий. Балкона нічого тут не було. Пройом. І все тут побито було. Сусід знизу на фронті. Сусід зараз находиться в госпіталі. Поранений. Син його пропав безвісти на Куп’янському направленні. Жінка при обстрілі померла. 7 днів пожила і все. Бо їх дуже привалило шлакоблоком. Вони всі троє були. Вони кинулись до ванної кімнати і там сховались. Але удар був такий, що всі стіни порухались. Їх засипало всіх. Жінка не витримала. У неї ребра в легені ввійшли. 7 днів пожила і все. І її поховали.

Міські служби продовжують відновлення пошкодженої 5-типоверхівки. Роботи ще багато. Тому паралельно ведуть як зовнішні, з утеплення, так і внутрішні – капремонт вигорілих через обстріли квартир.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

БОГДАН ДОЛИНА ДИРЕКТОР КП «ХАРКІВСПЕЦБУД»
Ми перебуваємо у першому під’їзді  на першому поверсі. Саме тут була пошкоджена стіна, пошкоджене перекриття і перекриття другого поверху упало на перший. На сьогоднішній день конструктив будівлі вже відновлений. І йдуть внутрішні оздоблювальні роботи. Плануємо тут зробити стелю, і провести електрику. Сантехніка тут вже є. Опалення подано було ще минулої зими. Тобто дім був в роботі.

Такі ж роботи чекають на квартиру через кілька під’їздів. Як дозволить погода, кажуть в «Харківспецбуді» стануть і до капремонту покрівлі всього дому.

БОГДАН ДОЛИНА ДИРЕКТОР КП «ХАРКІВСПЕЦБУД»
На сьогоднішній день вже розроблений проект капітального ремонту цього будинку і ми продовжуємо робити його. У нас договір на цей будинок на два роки.  В наступному році, думаю навесні, ми закінчим всі роботи, які потрібно виконати.

ОСТАННІ НОВИНИ