У Комінтернівському районі планують встановити камери відеоспостереження

08.02.2013 18:39   -
Автор:

Європейський досвід в харківських реаліях. В місті вже кілька років в центрі Харкова події на вулицях фіксують відеокамери. Тепер вирішили реалізувати цю практику і в спальних районах. Так, у Комінтернівському таких камер спостереження буде встановлено тридцять. Наразі їх вже є вісімдесят. Роботи розпочали нещодавно і в райвідділку міліції поки працюють над технічним устаткуванням. На це піде два-три тижні. Після цього відео з усіх приладів виводитиметься на екран у діспетчера в режимі он-лайн.

-Вот этот адрес, вот, что попадает в поле зрение камеры, с правой стороны архив, именно со временем работы камеры. Мы можем любое время выбрать и посмотреть, что происходило в это время в поле видения этой камеры.

Вадим Шкуропатський заступник начальника Комінтернівського райвідділу міліції

-Абсолютно нормальное изображение, нормальное увеличение для того, чтобы увидеть любое действие человека, находящегося на улице в поле зрения видеокамеры.

Облаштовують їх у місцях масового скупченя людей, а ще в підїздах та на будинках мешканців району. Вони ж, після остаточного налаштування системи, також зможуть слідкувати за своїми подвір"ями. Всі ці заходи мають допомогти у боротьбі з правопорушниками.

Вадим Шкуропатський заступник начальника Комінтернівського райвідділу міліції

-Как вид профилактики на сегодняшний день это наверно ещё не совсем действует, потому что мало люди знают о том, что на улицах присутствуют камеры видеонаблюдения, но уже в нашей работе, когда камера фиксирует и лицо правонарушителя, и марку автомобиля или государственный номерной знак и сами действия правонарушители, то есть нам в работе это очень большая помощь.

Анастасія Полякова