У Харкові запустили новий автобусний маршрут №208, що сполучає Салтівку та Малу Данилівку (відео)

22.09.2022 17:25   -

Раніше, попри поважний вік та постійні обстріли міста, на роботу доводилося ходити пішки. На дорогу, згадує пенсіонерка Ганна Прокоф’євна, щодня витрачала майже дві години. Тепер же радіє, що добирається значно швидше та з комфортом. Адже в Харкові запустили 208-й автобусний маршрут.

ГАННА ПРОКОВ’ЄВНА
Я з травня-місяця робила, пішки й на Жуковського ходила, і до поворота сюди ходила. Дуже тяжко було. А тепер – цивілізація прийшла! Дуже… Спасибі! Спасибі!

А водій тим часом мчить до кінцевої – у Малу Данилівку. Бо там на зупинках уже зачекалися пасажири.

ЮЛІЯ
Очень благодарны, что нам пустили маршрут, что люди теперь могут пользоваться транспортом. Представляете, расстояние то приличное, пешком далеко было идти, хотя бы до трамвая.

Автобуси курсуватимуть щодня від станції метро «Київська» до Малої Данилівки, з інтервалом у годину.

РОМАН ВОДІЙ
Выезжаем мы с Даниловки в 6:25 утра. Прибываем на Киевскую, на конечную, в 6:55 уже отсюда выезжаем. Днем у нас маршрут прерывной. В 10:52 я заканчиваю отсюда с Киевской. И выезжаю отсюда только в 15:50. Конец маршрута с Даниловки – в 18:50. Я выезжаю – и до станции «Киевской». Это уже конец маршрута. И я еду в депо.

Вирішили запустити цей маршрут, бо останнім часом до міста й прилеглих населених пунктів повертається все більше людей, пояснює директор «Салтівського трамвайного депо» Владислав Приймак. У перші дні, акцентує, в автобусі не було жодного вільного місяця. Тож наразі вирішують питання щодо зміни та збільшення кількості транспорту.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР САЛТІВСЬКОГО ТРАМВАЙНОГО ДЕПО
За 3 дні ми вже маємо такі цифри: на сьогоднішній день ми провезли одним рейсом 48 пасажирів. Що значно більше, ніж місткість автобусу. На даному етапі збільшення ми можемо зробити тільки за рахунок зміни одного автобуса на інший. А щодо збільшення кількості автобусів, то це питання розглядають, оскільки ще триває процес ремонту автобусів після шалених обстрілів Салтівського депо й пошкодження рухомого складу.

За час повномасштабної війни в місті постраждало 123 новеньких Корсана. Та більше 80 з них – уже повністю відремонтували. А от від Салтівського депо, уточнює Владислав Приймак, уже запустили 33 маршрути, на яких курсують більше сімдесяти автобусів. Проїзд комунальним транспортом для всіх громадян досі залишається безкоштовним.