У Харкові з‘явився перший в “Пункті незламності” генератор потужністю у 50 кВт (відео)

30.12.2022 20:06   -

У Харкові з‘явився перший генератор, потужністю у 50 кВт. Його розмістили в одному з «Пунктів Незламності» Слобідського району. Саме там у випадку блекауту, відключення води, тепла та інших комунікацій, перебуватиме до 400 людей із обмеженими можливостями разом із супроводжуючими особами. Тож потужностей звичайних генераторів для такого великого пункту – не вистачило б. Знайти необхідне обладнання вдалося за допомоги Червоного Хреста.

СВІТЛАНА ЛЕЩЕНКО ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ АДМІНІСТРАЦІЇ СЛОБІДСЬКОГО РАЙОНУ
Вони часто залишаються один на один зі своєю бідою. А нам була поставлена задача Ігорем Тереховим і ми її виконуємо. Тому ми готуємося, щоб було і тепло, і світло, і вода. КП «Харківводоканал» допомогли нам вробити свердловину.

Забезпечити такий великий пункт електроенергією в разі блекауту – звичайним генератором було б важко. Тож, звернулися до волонтерів Червоного Хреста, аби ті допомогли знайти необхідне обладнання, додає Світлана Лещенко.

КОСТЯНТИН БАШКІРОВ ГОЛОВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ
Він був транспортований Червоним Хрестом із міста Львова. Через 2 тижня після запиту. Тобто, була така можливість – ми відреагували моментально. Ми робили запити до нашого національного комітету Червоного Хреста, до наших партнерів, поза Україною. І саме тому це стало можливо так швидко. Тобто, це не просто – він приїхав, тому що нам пощастило.

Наразі завдяки Червоному Хресту вдалося укомплектувати всі «Пункти Незламності» в різних районах Харкова. Та зупинятися на цьому не збираються.

КОСТЯНТИН БАШКІРОВ ГОЛОВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ
Близько 500 волонтерів, постійно, це – евакуація з Куп’янська, і сьогодні ще й Бахмут. Більше 35 тисяч людей вивезено вже. Це постійне надання допомоги їжею, гігієною в найскладніші місця Харкова та області. Постійна координація з міжнародним комітетом Червоного Хреста, ООН, із владою нашою на містах – і в Харкові.

Загалом, лише у Слобідському районі, є 7 «Пунктів Незламності» на території навчальних закладів, 14 – у філіях «ХТМ», а також – на 3 трьох станціях метрополітену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: