У Харкові висадили 20 000 молодих сосен (відео)

23.03.2023 18:27   -

20 тисяч молоденьких сосен висадили у Харкові на одній з локацій Київського району. Дерева, які росли тут раніше, прожили півстоліття. Ці ж вже через сім років сягнуть п’яти метрів.

Вся засаджена плантація дорівнює двадцять одному гектару. Та ж ділянка, на якій ми знаходимось – 8 гектарів. Тепер тут молодняк. Старі сосни довелось зрубати, розповідають працівники Харківзеленбуду, бо шкоди деревам завдали обстріли окупантів, хвороба коріння, комахи – шкідники та сам вік дерев.

ВІКТОР СІРИЙ НАЧАЛЬНИК ДІЛЬНИЦІ КИЇВСЬКОГО РАЙОНУ СКП “ХАРКІВЗЕЛЕНБУД”
Почему деревья пропадают? У нас каждый год засуха летом. Посколько у сосны корневая система поверхностная, ей не хватает воды. Вторая причина, то, что ее попадает корневая губка , это заболевание развивается постепенно и со временем дерево засыхает. И ещё поражает усатый древогубец, жук.

Наразі у Харкові триває акція “Зелена весна”, ще й погода сприяє перебуванню на свіжому повітрі. Тож посадити сосни вирішили сами цими сонячними днями. І до доброї справи, ініційованої мерією, долучились не лише працівники зеленбкду та лісгоспу, а й мешканці навколишніх осель. До речі, декілька сосен залишаться в історії Харкова, як висаджені особисто мером міста. Бо Ігор Терехов теж взяв участь в “зеленій акції”.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми домовились, що тут будемо висаджувати по весні, я обіцяв висадити тут нові дерева. Ми зараз висаджуємо 20 тисяч дерев. І хочу сказати, що ця територія, вона буде внесена в майбутній проект “зеленого каркасу”. А це дуже важливий проект для міста Хвркова. І ми будемо його здійснювати. Це перший крок на путі до цього проекту.

А ось для цієї жіночки, Антоніни Василівни, сьгоднішя акція є своєрідним мірилом часу. Бо вона, будучи студенткою брала участь в закладанні цього соснового бору п’ятдесят років того.

АНТОНІНА ВАСИЛІВНА МЕШКАНКА КИЇВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКОВА
Ми навчались в технікумі, на практиці були. Сосновий бір тут тільки починався. Ще німосиа, зрозуміло що не було, був підвісний міст. Ходили через річку.

І сьогодні Антоніна Василівна з турботою і ніжністю за допомоги фахівців дає життя новому лісу. Каже, серце радіє за Харків, що він оживає, розквітає.

АНТОНІНА ВАСИЛІВНА МЕШКАНКА КИЇВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКОВА
Що наш город живе, що висаджуються квіти, висаджуються рослини, що у харків’ян любиме(подрезать) місце відпочинку як було, так і буде.

Так, Харків незламний і квітучий. І, завдяки турботі люблячих своє рідне місто мешканців, буде ще гарнішим і комфортнішим.

ОСТАННІ НОВИНИ