У Харкові вперше за час війни провели сесію Молодіжної ради. Які питання розглядали

08.06.2023 20:42   -

Востаннє сесію Молодіжної ради при Харківському міському голові проводили напередодні повномасштабного вторгнення рф. Від перших днів війни, це – майже півтора роки, більшість депутатів займалася волонтерською діяльністю.

АНАТОЛІЙ БЕССОНОВ ГОЛОВА МОЛОДІЖНОЇ РАДИ IV СКЛИКАННЯ ПРИ ХАРКІВСЬКОМУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ
З’явилася нагальна потреба допомогти мешканцям міста. Ця поміч була спрямована на збір та розвезення адресної гуманітарної допомоги, підтримку колективних центрів та облаштування підвальних приміщень у тимчасові укриття. Але, попри це, ми встигли реалізувати понад 10 важливих проєктів.

Тепер же депутати повернулися до своїх звичних обов?язків. На засіданні другої сесії Молодіжної ради IV скликання мають розглянути низку важливих питань, а також – обговорити цілі, які мають реалізувати в найближчому майбутньому.

АНАТОЛІЙ БЕССОНОВ ГОЛОВА МОЛОДІЖНОЇ РАДИ IV СКЛИКАННЯ ПРИ ХАРКІВСЬКОМУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ
Перша ціль – це повернення молоді в місто. Усі ми знаємо, що до початку повномасштабного вторгнення Харків був містом студентів. На жаль, після 24 лютого більшість молоді вимушена була покинути місто та досі знаходяться за її межами. Саме тому наші проєкти будуть націлені на більш сприятливі умови для повернення молоді до міста.

Зробити Харків сучаснішим, прогресивнішим, відбудувати його, повернути до звичного життя. А ще – зробити так, аби про мегаполіс знали та говорили в багатьох країнах світу – це першочергові завдання, кажуть депутати.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

АНАСТАСІЯ СОЛОГУБ ГОЛОВА КОМІСІЇ З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ СТУДЕНТСТВА ТА ОСВІТИ МОЛОДІЖНОЇ РАДИ IV СКЛИКАННЯ ПРИ ХАРКІВСЬКОМУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ
Один із проєктів, що ми плануємо реалізувати восени, – це Четвертий всеукраїнський студентський онлайн-форум 2023. Також ми плануємо заключення рада меморандумів із ВНЗ міста Харкова у співпраці. І вихід на співпрацю не лише з ВНЗ України, а й вихід на співпрацю з ВНЗ Європи.

Директор департаменту у справах сім?ї, молоді та спорту Олександр Власенко каже: місто завжди підтримує нестандартні ініціативи, що презентують на сесіях Молодіжної ради та допомагає реалізувати найкращі ідеї.

ОЛЕКСАНДР ВЛАСЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ СІМ`Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ
Ви – майбутнє нашого міста. Вам відбудовувати, робити наше місто ще кращим. Наше місто – найкраще місто у світі. Ми це з вами знаємо. Тому дуже радий, що ми сьогодні з вами зібралися, дуже радий, що ми працюємо з вами. Ви – дуже сміливі, хоробрі, ми на вас дуже сподіваємося, що ми будемо з вами працювати. Ще раз дякую вам за те, що ви робите для міста Харкова.

Загалом у сесії взяв участь 61 депутат Молодіжної ради. Частина з них долучилася до засідання онлайн.

ОСТАННІ НОВИНИ