У Харкові відновили трамвайний маршрут №6. Тепер ним курсуватиме сучасний чеський транспорт (відео)

18.11.2022 14:20   -

У Харкові відновили 6-й трамвайний маршрут, що сполучає Південний вокзал та Салтівку. Люди кажуть: користувалися ним регулярно, а деякі – їздили цим шляхом навіть не лише на роботу чи по справах.

ЗІНАЇДА МИХАЙЛІВНА ХАРКІВ’ЯНКА
Дуже часто користувалися ним до війни. Дуже часто. Нам подобалося таке: до 602-го ми сідали й насолоджувалися Харковом, поки проїжджали.

Цей маршрут відновили після ремонту покриття. Крім того, оновленими шляхами тепер курсуватимуть і ось такі сучасні трамваї, які вміщають близько сотні пасажирів. Місто отримало їх від Чехії в якості партнерської підтримки.

ОЛЕКСІЙ МАКСИМОВ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР ЖОВТНЕВОГО ТРАМВАЙНОГО ДЕПО
Цей трамвай зарекомендував себе дуже гарно. Тобто, в експлуатації, в ремонтній базі. Комфорт і, плюс, в експлуатації його – дуже комфортний. Надійний! На даний момент ми вже отримали 8 повністю, поки що двоє – працюють.

Незабаром цим маршрутом курсуватимуть всі 8 трамваїв, додає Олексій Максимов. Щонеділі додаватимуть по одному.

НАДІЯ ГРИГОРІВНА ХАРКІВ’ЯНКА
Дуже гарний! Я так розумію, що сидіння тепленькі. У нас взагалі – з мерами нам дуже пощастило! У нас Харків – найкращий. І я не була тут 3 місяці – я дуже сумувала. Сумувала – і не витримала. Мене відмовляли і все, але я все одно. Ми вдома, нам тут краще.

У подальшому міжнародні партнери планують надати Харкову додаткові одиниці громадського транспорту.